Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Δημοψήφισμα για το νερό στη Σαλονίκη – sosτε το νερό!!!

sostetoneroΜια ιστορία που δεν θα τελειώσει με την ΕΥΑΘ (γιατί στο μάτι κάποιων είναι οποιαδήποτε άλλη δημόσια εταιρία διαχείρισης εκμετάλλευσης των υδάτινων πόρων της χώρας μας) ξεκινά στις 18 Μαΐου, με το άτυπο δημοψήφισμα – το οποίο όμως έχει τη στήριξη 11 Δήμων της Θεσσαλονίκης.

Οι κάλπες για το δημοψήφισμα θα στηθούν έξω από τα εκλογικά κέντρα των δημοτικών εκλογών και θα απευθύνονται στους δημότες που θα πάνε να ψηφίσουν.

Για την ιδιωτικοποίηση του νερού (αυτό είναι το ζήτημα, ας μην παίζουμε με τις λέξεις) έχουμε γράψει πολλά, από την πρώτη μέρα που μας ήρθαν τα Μνημόνια και οι “σωτήρες”. Να θυμίσουμε μόνο ότι η Θεσσαλονίκη παίρνει νερό και από την Ημαθία – με ότι κι αν σημαίνει αυτό –  ενώ όπου ανέλαβαν οι πολυεθνικές τα έκαναν … (μη γράψουμε τι!).

Αρκεί μόνο να πούμε ότι π.χ. στη Βολιβία η πολυεθνική που “ανέλαβε” το νερό έφτασε σε σημείο να απαγορεύσει στους κατοίκους να συλλέγουν το βρόχινο νερό, αφού διεκδικεί μέχρι και τα σύννεφα!!!!

.

ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

* Ψηφοδέλτια: Οι Θεσσαλονικείς θα κληθούν να ψηφίσουν αν συμφωνούν με την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ. Τα ψηφοδέλτια που θα παραλαμβάνουν από την εφορευτική επιτροπή θα είναι τρία. «ΝΑΙ», «ΟΧΙ» και λευκό.

* Κάλπες: Σε κάθε εκλογικό τμήμα θα υπάρχουν 3 κάλπες. Δύο για τις εκλογές και μία για το δημοψήφισμα για την ΕΥΑΘ. Πάνω στην κάλπη του δημοψηφίσματος θα υπάρχει η ένδειξη «Δημοψήφισμα για το νερό. Εκλογικό τμήμα …..». Κάθε κάλπη του δημοψηφίσματος θα συνοδεύεται από τον εκλογικό κατάλογο του εκλογικού τμήματος στο οποίο αντιστοιχεί η κάλπη, την απαραίτητη γραφική ύλη, τα ψηφοδέλτια, «ΝΑΙ», «ΟΧΙ», και λευκό, έντυπο «βεβαίωσης ολοκλήρωσης της ψηφοφορίας» και έναν μικρό σάκο, στον οποίο θα τοποθετηθούν τα ψηφοδέλτια στο τέλος του δημοψηφίσματος. Οι κάλπες τοποθετούνται από σήμερα στα εκλογικά τμήματα.

* Διαδικασία της ψηφοφορίας: Οι ψηφοφόροι θα προσέρχονται στην κάλπη του δημοψηφίσματος, θα επιδίδουν στους εθελοντές – εφορευτική επιτροπή την αστυνομική τους ταυτότητα ή άλλο έγγραφο, που αποδεικνύει την ταυτότητά τους.

Οι εθελοντές θα εντοπίζουν το ονοματεπώνυμο στον εκλογικό κατάλογο και θα το διαγράφουν. Στις 7μ.μ., με το πέρας της ψηφοφορίας, οι εθελοντές θα αποσφραγίσουν τις κάλπες και θα τοποθετήσουν στον εκλογικό σάκο τα ψηφοδέλτια.

Οι κάλπες θα παραδοθούν αμέσως στην Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης. Εκεί θα γίνει η καταμέτρηση των ψηφοδελτίων και θα ανακοινωθεί το αποτέλεσμα.

* Κάλπη ετεροδημοτών: Μία κάλπη θα τοποθετηθεί στην έδρα της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής (Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Δήμου Θεσσαλονίκης), όπου καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας θα μπορούν να ψηφίζουν οι ετεροδημότες, προσκομίζοντας την ταυτότητά τους, ή ένα λογαριασμό της ΕΥΑΘ ή άλλου οργανισμού κοινής ωφέλειας στο όνομά τους, από τον οποίο να προκύπτει ότι είναι κάτοικοι ενός από τους 11 δήμους.