Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Δημοτική Βιβλιοθήκη Πλατέος – Καλοκαιρινή εκστρατεία εκδηλώσεων

libplaty2Τίτλος των εκδηλώσεων: “Ό,τι κι αν σκέφτεσαι, σκέψου το αντίθετο: Oι αντίθετοι κόσμοι συναντιούνται στις Βιβλιοθήκες”

.

Για τρίτο συνεχόμενο καλοκαίρι, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Πλατέος με την υποστήριξη της αστικής, μη κερδοσκοπικής εταιρίας “Future Library”, και την ευγενική χορηγία του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, περιμένει τους μικρούς της φίλους και φίλες να πάρουν μέρος σε μια σειρά από εκδηλώσεις αποκλειστικά για παιδιά 5-12 ετών.

Από τις 18 Ιουνίου έως και τις 25 Ιουλίου λοιπόν, ένα τρελό κουβάρι από παιδιά, εθελοντές, δασκάλους και καθηγητές μουσικής θα ανακαλύψουμε ότι το “σωστό” και το “λάθος”, το “δυνατό” και το “αδύνατο”, το “πριν” και το “μετά”, η “αρχή” και το “τέλος” είναι έννοιες αντίθετες, οι οποίες μας βοηθούν να ερμηνεύσουμε και να αντιληφθούμε τον κόσμο και τη ζωή γενικότερα. .

“Η ημέρα της γης και του ουρανού”, “η ημέρα του άγριου και του ήμερου”, “η ημέρα των σκληρών και των μαλακών”, αλλά κι άλλες δράσεις θα ενθαρρύνουν την επαφή των παιδιών με τη βιβλιοθήκη, θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον τους, τόσο για τα βιβλία, όσο και για την ανάγνωση.

Η συμμετοχή των παιδιών γίνεται κατόπιν προεγγραφής τους στο χώρο της Βιβλιοθήκης κι είναι εντελώς δωρεάν. Καλούμε όμως τους μικρούς μας φίλους να δηλώσουν έγκαιρα τη συμμετοχή τους, καθώς θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

libplaty1Τι περιμένετε λοιπόν; Πολλά καινούργια παιδικά βιβλία και δύο βαλιτσάκια, ένα για πειράματα κι ένα γεμάτο μουσικά όργανα μας περιμένουν να τα ανακαλύψουμε.

Κι αυτό το καλοκαίρι η επιλογή μας είναι η Βιβλιοθήκη Πλατέος! Οι εκπλήξεις αρχίζουν! Θα διασκεδάσουμε, θα παίξουμε, θα μάθουμε και θα γνωριστούμε μεταξύ μας! Θα συμμετέχουμε στον κόσμο των αντιθέσεων μέσα από πειράματα, παιχνίδια, περιπετειώδεις αποστολές, αναγνώσεις, μουσική, κατασκευές, γίγαντες και τέρατα. Τέλος, θα συμμετέχουμε και σε διαγωνισμούς με έπαθλα παιδικά βιβλία και ένα μεγάλο δώρο σε μικρό κουτάκι!

Για εγγραφή στην καλοκαιρινή εκστρατεία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πλατέος, τα παιδιά ή οι γονείς τους μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 2333053844 ή να έρχονται οι ίδιοι στη διεύθυνση: Ελ. Βενιζέλου 27, στο Πλατύ, δίπλα από το ΚΕΠ (email: platylibrary@gmail.com)