Κατηγορίες
Γκυρίνης Παναγιώτης δελτία τύπου εκλογές

Δελτίο τύπου του συνδυασμού “Ώρα Ευθύνης” που αφορά τμήμα του προγράμματος του

ora efthinis 700x254 GKYRΑπό το γραφείο τύπου του συνδυασμού “Ώρα Ευθύνης” ανακοινώθηκαν τα παρακάτω:

“Ο συνδυασμός μας ως «ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ» δημοσιοποιώντας το gkyrinispanos@yahoo.gr ζήτησε την παρέμβαση των δημοτών για τυχόν παρατηρήσεις ή προτάσεις για την διαμόρφωση της τελικής πρότασής του, που είναι το πρόγραμμά του.
Πάρα πολλοί συνδημότες ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα αυτό έστειλαν με διάφορους τρόπους τις παρεμβάσεις τους τις οποίες η επιτροπή προγραμματισμού έλαβε υπ’ όψη της για την τελική διαμόρφωση της προγραμματικής πρότασης του Συνδυασμού μας.
Τμήματα του προγράμματος μας με πρώτο τη «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ στο ΔΗΜΟ» θα δημοσιοποιηθούν με ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ.

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ
> Το σημερινό μοντέλο διοίκησης του δήμου μας έχει χρεοκοπήσει και είναι έτοιμο να καταρρεύσει
> Η λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου με συζήτηση κατ’ απόλυτη υπερβολή προ Ημερησίας διάταξης θεμάτων ή με τη διαδικασία του κατεπείγοντως, τελειώνουν.
> Ο δήμαρχος και όσοι έχουν θέση ευθύνης στο δήμο δεν μπορούν να έχουν αναφορά στις μικροεξυπηρετήσεις με αντικείμενο συναλλαγής την ψηφοθηρία ή το δημοτικό χρήμα, ούτε να δικάζονται και να καταδικάζονται.
> Αυτά αλλάζουν
> Και γι’αυτό καθιερώνονται :
* Η μέρα του δημότη
* Η διαφάνεια και η κοινωνική λογοδοσία
* Η καθιέρωση μια φορά το μήνα αναφοράς στον τύπο από το δήμαρχο ή εκπρόσωπό του
* Η καθιέρωση στην πράξη και όχι στα λόγια 21 e-ΚΕΠ στην έδρα κάθε παλιάς κοινότητας
* Διευκόλυνση του έργου της αντιπολίτευσης
Ενδεικτικά:
α ) ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ
* Ο νόμος 3852/10- τον οποίο ποτέ δε σεβάστηκε η απερχόμενη διοίκηση- προβλέπει χορήγηση γραφείου στην αντιπολίτευση και γραμματειακή υποστήριξη.
* Επειδή το έργο της αντιπολίτευσης- την οποία πολλοί συνδημότες εμπιστεύονται – είναι εξίσου σπουδαίο, όσο και της διοίκησης, επειδή η πληροφορημένη αντιπολίτευση είναι ο πιο δυνατός σύμμαχος της διοίκησης και επειδή πιο συνετή, σοβαρή και καλή γίνεται μια διοίκηση που στηρίζεται και στις ιδέες της αντιπολίτευσης, η «ώρα ευθύνης» προσμετρώντας την ευθύνη της, τα παραπάνω είναι από τα πρώτα που θα εφαρμόσει.
β ) ΚΑΘΙΕΡΩΣΗ e – ΚΕΠ
* Στις έδρες των 21 πρώην κοινοτήτων θα ανοίξουν τα κοινοτικά γραφεία και θα στελεχωθούν από έναν γραμματέα για εξυπηρέτηση της καθημερινότητας του δημότη.
* Στον πρόεδρο της κοινότητας όπως προβλέπει ο ν. 3852/10 θα αποδοθούν το δικαίωμα της υπογραφής και με το σύστημα της πάγιας προκαταβολής ένα χρηματικό ποσό για κάλυψη μικροαναγκών όπως π.χ. αποκατάσταση ζημιών, παιδικές χαρές, κοιμητήρια, καθαριότητα κοινόχρηστων χώρων κλπ.”