Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Βεσυρόπουλος για το ασφαλιστικό κόστος των εργατών γης από τρίτες χώρες

vesiropoulos_VOULIΑπό τη Μυτιλήνη ο Πρωθυπουργός προχώρησε σε σημαντικές εξαγγελίες, που δίνουν λύση στο ζήτημα της μείωσης του ασφαλιστικού κόστους για τους εργάτες από τρίτες χώρες, που μετακαλούνται για να απασχοληθούν σε αγροτικές εργασίες.

Ο κ. Βεσυρόπουλος, όπως είναι γνωστό είχε πρωτοστατήσει στην ανάδειξη του ζητήματος και είχε καταθέσει και σχετική Επίκαιρη Ερώτηση στη Βουλή.

Ο κ. Σαμαράς, ανακοίνωσε ότι θα μειωθεί, κάτω από το μισό, το κόστος της βίζας που πληρώνουν οι αγρότες στα ελληνικά προξενεία του εξωτερικού. Ανακοίνωσε επίσης, τη μείωση του ασφαλιστικού κόστους, αφού οι εποχικοί αλλοδαποί εργάτες, που απασχολούνται στις αγροτικές εργασίες, θα ασφαλίζονται μόνο στον τομέα της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και όχι στο συνταξιοδοτικό.

Επίσης, θα καταβάλλονται εισφορές μόνο για τα πραγματικά μεροκάματα τους και καταργείται η προκαταβολή.
Οι αποφάσεις θα εκδοθούν και θα ισχύσουν άμεσα τις επόμενες εβδομάδες, όπως διαβεβαίωσε ο κ. Σαμαράς.

Αναφερόμενος σε αυτή την εξέλιξη, ο κ. Βεσυρόπουλος δήλωσε:

«Oι εξαγγελίες του Πρωθυπουργού δίνουν ελπίδα και διέξοδο στους αγρότες. Όλοι εμείς που αναδείξαμε το ζήτημα της μείωσης του ασφαλιστικού κόστους για τους εποχικούς εργάτες, που μετακαλούνται από τρίτες χώρες για να απασχοληθούν σε αγροτικές εργασίες, γνωρίζουμε πόσο σημαντικό είναι αυτό το μέτρο για την επιβίωση αλλά και για την ανταγωνιστικότητα του πρωτογενούς τομέα.

Αποδεικνύεται ότι η κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός, κατανόησαν το πρόβλημα και προχώρησαν στην υιοθέτηση τολμηρών και ρεαλιστικών προτάσεων και αποφάσεων».