Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Απάντηση ΔΕΥΑΑΑλ σε “Ώρα Ευθύνης” για το έργο στη Μελίκη

deyaaalΑπό τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης & Άρδευσης Αλεξάνδρειας (ΔΕΥΑΑΑλ) εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση, που αναφέρεται στο έργο στη Μελίκη, για το οποίο είχε γίνει αναφορά από το συνδυασμό “Ώρα Ευθύνης”:

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ « ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ»

Διαβάζοντας το κείμενο –καταγγελία του Γραφείου Τύπου της Παράταξης “ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ” σχετικά με το έργο της κατασκευής των αγωγών στη Μελίκη διαπιστώσαμε τα παρακάτω στα οποία οφείλουμε μια εμπεριστατωμένη απάντηση

  1. Ο συντάκτης ή οι συντάκτες του κειμένου αυτού φαίνεται καθαρά ότι είχαν πολύ καλή πληροφόρηση για το θέμα αυτό όχι επειδή έχουν κάποιες εξαιρετικές δημοσιογραφικές ή ερευνητικές ικανότητες αλλά επειδή όλα αυτά τα θέματα γίνονται πλέον με απόλυτη διαύγεια και δημοσιοποιούνται τα πάντα για να μπορεί να ενημερώνεται ο κάθε πολίτης.

  1. Η διορθωτική μελέτη κρίθηκε αναγκαίο να γίνει αφού στην πορεία του έργου διαπιστώθηκε ότι έπρεπε να γίνουν κάποιες αλλαγές, αναγκαίες για την ολοκλήρωση του έργου . Οι αλλαγές έγιναν σύμφωνα με τη γνώμη της αρμόδιας Τεχνικής Υπηρεσίας , έλαβαν έγκριση και το έργο ξεκίνησε.

  1. Όλες οι διαδικασίες σχετικά με την πορεία του έργου ελέγχονται και εγκρίνονται από την αρμόδια αρχή του ελεγκτικού Συνεδρίου.

  1. Ο επιθετικός τόνος που διακρίνεται στην ανακοίνωση της παράταξης ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ με τις απειλές για λογοδοσία κ.λ.π παραπέμπει σε άλλες, πολύ παλιότερες εποχές και θυμίζει εκείνο το γνωστό “θα σε τυλίξω σε μια κόλλα χαρτί” που εκτόξευαν κάποιοι, έχοντας την εντύπωση, ότι με τον τρόπο αυτό , θα γίνονταν αρεστοί και θα τους θεωρούσε ο λαός παλικάρια.

  1. Σήμερα οι πληρωμές, οι δαπάνες και όποιες λογιστικές ή τεχνικές ενέργειες γίνονται με διαφάνεια και συνεχή παρουσία των ελεγκτικών οργάνων.

  1. Ειδικά για το θέμα που αναφέρεται στην ανακοίνωση ότι ο εργολάβος απαίτησε και έλαβε το ποσό των 185.000€ έχουμε να παρατηρήσουμε τα εξής: Εγκρίθηκε και πιστώθηκε για να δοθεί σαν προκαταβολή (όπως γίνεται σχεδόν πάντα) το ποσό των 190.000 €. Από τα χρήματα αυτά ο Τεχνικός Σύμβουλος που παρακολουθεί το έργο έλαβε αμοιβή 2.009,82 € Υπάρχει σήμερα επομένως ένα ποσό της τάξης των 187.990,18€ που ΔΕΝ ΤΟ ΕΛΑΒΕ Ο ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ. Ο ισχυρισμός αυτός είναι επομένως ψευδής.

  1. Έχουμε να προσθέσουμε όμως και κάτι ακόμη. Μας γεννήθηκε το εξής ερώτημα: Η παράταξη “ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ” επιθυμεί να εκτελεστεί αυτό το έργο, που όλοι ομολογούν ότι είναι πράγματι χρήσιμο για τη Μελίκη και τους κατοίκους της; Μήπως επιθυμεί σφόδρα την απένταξη του έργου αυτού, που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων της περιοχής αυτής; Μήπως όλα αυτά τα κάνει ο συνδυασμός αυτός για καθαρά αντιπολιτευτικούς λόγους, χωρίς να εξετάζει την ουσία και τη μεγάλη ανάγκη που υπάρχει να προχωρήσει αυτό το έργο; Μήπως θα έπρεπε , αντί να καταγγέλλει και να φωνασκεί , να συνεργαστεί ώστε το έργο αυτό να προχωρεί απρόσκοπτα και να ολοκληρωθεί όσο το δυνατόν πιο σύντομα;

Οι κωλυσιεργίες και οι απειλές, οι εντάσεις και οι δολερές σκέψεις δε βοηθούν ποτέ και προπάντων σήμερα ο λαός καταλαβαίνει πολύ καλά τις προθέσεις και τις επιδιώξεις του καθενός μας.

ΤΖΙΛΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΕΥΑ ΑΛ