Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Αντιδράσεις – ξανά – για τις συγχωνεύσεις σχολείων

8raniaΑντιδράσεις σε πολλές περιοχές της χώρας έχει φέρει το νέο κύμα συγχωνεύσεων σχολείων – φέτος, σύμφωνα με όσα έχουν ανακοινωθεί, το “βάρος” πέφτει σε δημοτικά.

Αυτό το τελευταίο όμως δεν σημαίνει απολύτως τίποτε, ειδικά όταν υπάρχουν ανοιχτά θέματα από προηγούμενες περιόδους (και ο νοών νοείτω!).

Τα αντανακλαστικά οφείλουν να λειτουργούν στο έπακρο, γιατί η εφαρμογή πολιτικών που έχουν αποφασιστεί δεν απέχει και πολύ από το να υλοποιηθεί.

Για την Ιστορία: γονείς και μαθητές έχουν ξεσηκωθεί π.χ. στο Κερατσίνι, στη Νίκαια ή στου Γκύζη και αντιδρούν στη συγχώνευση δημοτικών σχολείων των περιοχών τους.

Πάντως, το θέμα είναι κατά πόσο αυτό το ΕΑΕΠ (Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα) είναι τελικά σωστό (αυτό θα το κρίνουν οι ειδικότεροι ημών) ενώ το υπουργείο για μια ακόμη φορά αναφέρει πως “Βασικοί στόχοι του εγχειρήματος των τελευταίων ετών είναι ο εξορθολογισμός στη διασπορά των σχολικών μονάδων, η ποιοτική αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης και ο εκσυγχρονισμός των υποδομών”.

Ίδωμεν!!