Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Ανακοινώσεις των συνδυασμών Δημητριάδη και Γκυρίνη για το θέμα της Δημοτικής Τράπεζας Αίματος

gyr_dimitrΈνας ακόμη “πόλεμος” ανακοινώσεων έχει ξεσπάσει μεταξύ των 2 εκ των 4 συνδυασμών για το Δήμο Αλεξάνδρειας με αφορμή τη Δημοτική Τράπεζα Αίματος.

Το θέμα ξεκίνησε με την αναφορά του συνδυασμού “Ώρα Ευθύνης” στη Δημοτική Τράπεζα Αίματος και στην κριτική που ασκήθηκε για τον τρόπο που αυτή λειτουργεί και είναι οργανωμένη.
Η συνέχεια ήρθε με απάντηση του συνδυασμού του νυν δημάρχου Φ. Δημητριάδη και πλέον υπάρχει και ανταπάντηση από το συνδυασμό του Παν. Γκυρίνη.
Στις δυο τελευταίες ανακοινώσεις τους για το θέμα οι συνδυασμοί αναφέρουν τα παρακάτω:

logodimitriadis2014_350Ανακοίνωση του συνδυασμού “Δημοτική Συνεργασία για Πρόοδο & Ανάπτυξη” (Φ. Δημητριάδη)

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ “ΩΡΑ ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑΣ” ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΤΟΥ κ. ΓΚΥΡΙΝΗ.
Αν είχαμε κάνει εμείς τέτοια γκάφα όπως αυτή του κ. Γκυρίνη ίσως να κάναμε κι εμείς 4 ολόκληρες μέρες να απαντήσουμε στο προηγούμενο δελτίο Τύπου για την κοινωνική πολιτική… Αυτό που δεν θα κάναμε, θα ήταν να αραδιάσουμε το ένα ψέμα πίσω απ το άλλο για να απολογηθούμε… Θα λέγαμε “συγγνώμη λάθος”. Η αλήθεια και η συγγνώμη είναι λυτρωτικές κ. Γκυρίνη.
Ας τα πάρουμε με τη σειρά… Στο πρόγραμμα που ανακοινώσατε κ. Γκυρίνη (ο Θεός να το κάνει πρόγραμμα, γιατί ήταν μια ανακοίνωση σε ιστότοπο όλο κι όλο) αναφέρετε επί λέξη…
«Α.ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΙΜΑΤΟΣ
Είναι παγκοίνως γνωστό ότι ακόμη και μικροομάδες εθελοντών ή ευαισθητοποιημένοι σύλλογοι έχουν δημιουργήσει διάφορες τράπεζες αίματος. Ενός οργανωμένος, σωστά δομημένος φορέας όπως είναι ένας δήμος 43.000 κατοίκων να υπολείπεται μιας τέτοιας δράσης , δεν είναι κατανοητό. Από τα απαραίτητα και εκ των ων ουκ άνευ ζητήματα, καθόλου κοστοβόρα που σώζουν ζωές είναι ώρα ευθύνης για το δήμο Αλεξάνδρειας, να δημιουργήσει τράπεζα αίματος.»
Αυτά που γράφετε τώρα ότι ναι μεν υπάρχει Τράπεζα Αίματος αλλά μαζεύει 30 φιάλες σε κάθε αιμοδοσία και θα επανασυσταθεί, είναι προφάσεις εν αμαρτίαις. Είστε υποψήφιος δήμαρχος και δεν γνωρίζατε ότι υφίσταται Τράπεζα Αίματος. Τώρα, η νέα ανακοίνωση οτι θα την επανασυστήσετε και θα έχουμε καινούργια κάνει τα πράγματα χειρότερα… Τι ακριβώς θα επανασυστήσετε και τί θα καταργήσετε κ. Γκυρίνη; Μια Τράπεζα Αίματος είναι το απόθεμα σε αίμα. Το απόθεμα θα πετάξετε; Μήπως θα καταργήσετε το Νοσοκομείο Βέροιας που κάνει την αιμοληψία; Δεν έχουν ειρμό αυτά που γράφετε κ. Γκυρίνη και αυτό συμβαίνει επειδή έχετε παντελή άγνοια των ζητημάτων στα οποία αναφέρεστε.
Το άλλο που λέτε, πάντως, οτι πρέπει να αυξηθούν οι φιάλες, είναι πολύ ενδιαφέρον. Εσείς κ. Γκυρίνη πόσες φορές δώσατε αίμα για την Τράπεζα Αίματος του δήμου μας, που όπως σωστά λέτε σώζει ζωές δημοτών; Βγάλτε μια ανακοίνωση για να μάθουν οι πολίτες πόσες ζωές δημοτών σπεύσατε να σώσετε.
Εκκρεμεί και η απάντησή σας στο ερώτημα εσείς και οι στενοί συνεργάτες σας σε πόσες εθελοντικές δράσεις συμμετέχετε για το καλό του τόπου σας. Πώς προάγετε το κίνημα του εθελοντισμού, που είναι βασική παράμετρος της Αυτοδιοίκησης σε όλη την Ευρώπη; Αυτό που έγκαιρα αντιλήφθηκε η παρούσα διοίκηση του δήμου μας, βλέποντας τα σημεία των καιρών.
Για τα άλλα που γράφετε για το Κοινωνικό Παντοπωλείο, για μακαρόνια και για ψηφοδέλτια θα αρκούσε η λέξη ΝΤΡΟΠΗ!
Στον τομέα της Κοινωνικής Πολιτικής, η διοίκηση του δήμου έφτιαξε νέες δομές, λειτούργησε με επιτυχία την Τράπεζα Αίματος, το Κοινωνικό Παντοπωλείο, η κινητή βιβλιοθήκη, το πρωτοποριακό πρόγραμμα τηλεϊατρικής, εξάντλησε μέχρι το τελευταίο ευρώ τους διαθέσιμους πόρους από την πολιτεία και την Ευρώπη και γι αυτήν την προσπάθεια θέλει να κριθεί από τους δημότες.
Κι επειδή μετρήσαμε κ. Γκυρίνη στο κείμενό σας 5 φορές τη λέξη απερχόμενοι, να σας ενημερώσουμε ότι οι εκλογικές νίκες δεν έρχονται εάν το ευχηθείς πολύ. Έρχονται μετά από επίπονη δουλειά χρόνων. Δεν μπορεί να είναι κανείς εξαφανισμένος 3 χρόνια και να περιμένει το θαύμα την τελευταία βδομάδα πριν τις εκλογές.

.

ora efthinis 700x254 GKYR

Ανακοίνωση του συνδυασμού “Ώρα Ευθύνης” (Παν. Γκυρίνης)

Με ψέματα επιχειρούν να κρύψουν την ανύπαρκτη κοινωνική τους πολιτική

Με ανείπωτο θράσος οι απερχόμενοι του Δημητριάδη νομίζουν ότι με ευφυολογήματα θα αλλάξουν την πραγματικότητα που είναι τραγική αναφορικά με τους αναξιοπαθούντες που διαβιούν στον δήμο μας και δεν βρήκαν ούτε ίχνος κοινωνικής μέριμνας από μια αδιάφορη διοίκηση που ως πρώτο μέλημά της όλα τα χρόνια τα διοίκησής της ήταν οι αναθέσεις και οι εξυπηρετήσεις των κολλητών και των συγγενών.
Οι απερχόμενοι έχοντας μεγάλο πολιτικό θράσος εμφανίζονται να υποστηρίζουν ότι «ο δήμος έχει τράπεζα αίματος» και ότι δεν επιτρέπεται για έναν υποψήφιο δήμαρχο να το αγνοεί. Αλήθεια, ποιος είπε ότι το αγνοούμε; Εμείς προτείναμε και θα υλοποιήσουμε τον προγραμματικό μας στόχο να στήσουμε μια νέα Τράπεζα Αίματος που δεν αρκείται σε αιμοδοσίες της τάξης των 30 φιαλών ανά αιμοδοσία αλλά θα μετέχουν όσο το δυνατόν περισσότεροι συμπολίτες μας.
Οι απερχόμενοι αποτυχημένοι διοικούντες αρκούμενοι στα μικρά και ολίγιστα βολεύτηκαν με την κατάσταση αυτή των 30 φιαλών αίματος και άφησαν να καλύψουν το κενό οι τράπεζες αίματος που δημιούργησαν σύλλογοι και άλλοι φορείς.
Συνεπώς, βάζουμε τέλος στην αδιαφορία και την εγκληματική αμέλεια της απερχόμενης διοίκησης στον βασικό τομέα της αιμοδοσίας και επανασυστήνουμε την Δημοτική Τράπεζα σε νέες βάσεις και με στόχο την μεγαλύτερη δυνατή κοινωνική υπεραξία, χωρίς να παραγνωρίζουμε την πολυετή προσφορά της στον τόπο από την ίδρυσή της στις αρχές της δεκαετίας του 1990.
Επίσης, οι διοικούντες τολμούν να ειρωνευτούν την πρότασή μας για το Κοινωνικό Παντοπωλείο λέγοντας ότι ήδη λειτουργεί και ότι εξυπηρετεί 80 οικογένειες ανά τρίμηνο που εναλλάσσονται. Παραλείπουν όμως ψευδόμενοι να πουν ότι όταν στήθηκε αυτή η δομή, που εκφυλίστηκε, όπως όλες, σε ένα ρουσφετολογικό παραμάγαζο, δέχτηκε πάνω από 500 αιτήσεις αναξιοπαθούντων. Σήμερα οι οικογένειες αυτές μπορεί να είναι περισσότερες αλλά η ανύπαρκτη κοινωνική υπηρεσία του δήμου περί άλλων τυρβάζει και οι αρμόδιοι αναρμόδιοι διοικούντες παραδίδουν σακούλες με μακαρόνια κατ΄ οίκον τις οποίες συνοδεύουν με …ψηφοδέλτια.
Εμείς λοιπόν θα βάλουμε τέλος στην άθλια αυτή πραγματικότητα και το Κοινωνικό Παντοπωλείο θα είναι μια δομή φυσιολογική που θα ανταποκρίνεται στην αποστολή του.
Όσον αφορά τους απερχόμενους διοικούντες τους αφήνουμε στην κρίση των δημοτών η οποία θα εκφραστεί λίαν συντόμως στην κάλπη