Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Στο Πλατύ μίλησε εχθές ο Φώτης Δημητριάδης

fotopltdimit002-20140516Στο Πλατύ, στον Πεζόδρομο και στον ίδιο ακριβώς χώρο που την Τετάρτη είχε μιλήσει ο Παναγιώτης Γκυρίνης έκανε χθες Πέμπτη την ομιλία του ο Φώτης Δημητριάδης.

Για την ομιλία αυτή εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο τύπου από το γραφείο τύπου του συνδυασμού “Δημοτική Συνεργασία για Ανάπτυξη και Πρόοδο”:

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΦΩΤΗ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ ΣΤΟ ΠΛΑΤΥ

Σε μία συγκέντρωση ογκώδη και ενθουσιώδη στην ιδιαίτερη πατρίδα του, το Πλατύ, ο Φώτης Δημητριάδης παρουσίασε τους κύριους άξονες της 2ης θητείας του ως Δήμαρχος Αλεξάνδρειας. Στη 2η αυτή θητεία, το βάρος ρίχνεται στα έργα για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των δημοτών και το περιβάλλον, ενώ ταυτόχρονα ολοκληρώνεται το σχέδιο που εκπονήθηκε την προηγούμενη 3ετία στην Παιδεία τον Πολιτισμό, τον αθλητισμό και τα μεγάλα έργα που είχε ανάγκη ο Δήμος Αλεξάνδρειας.

Ειδικά για το Πλατύ ξεχωρίζει το μεγάλο έργο της αποχέτευσης που ολοκληρώνεται με προϋπολογισμό 9.276.420 ευρώ, με ταυτόχρονη αποκατάσταση των βλαβών της δημοτικής οδοποιίας. Δημοπρατήθηκε η αποκατάσταση του ΧΑΔΑ με προμήθεια εξοπλισμού και την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από βιοαέριο προϋπολογισμού 4.971.153 ευρώ.

Κατασκευάζεται κλειστό αρδευτικό δίκτυο στα αγροκτήματα Τρικάλων – Νησελουδίου – Πρασινάδας – Κυδωνέας – Πλατάνου – Κλειδίου, προϋπολογισμού 3.957.000 ευρώ. Αναβαθμίζεται το δίκτυο ύδρευσης σε όλη τη δημοτική ενότητα με προϋπολογισμό 3.080.000. Είναι επίσης ώριμες οι μελέτες για την αποχέτευση στις τοπικές κοινότητες προϋπολογισμού 22.000.000 ευρώ. Στις κοινότητες αυτές θα γίνουν όλες οι απαραίτητες πεζοδρομήσεις και ασφαλτοστρώσεις.

Προγραμματίζονται παρεμβάσεις σε αύλειους χώρους και προσθήκες αιθουσών στα σχολεία που το έχουν ανάγκη. Τα γυμνάσια της περιοχής συνεχίζουν να λειτουργούν κανονικά.

Δημιουργείται βιοτεχνικό πάρκο στο πλατύ για την εγκατάσταση μεγάλων μονάδων και σχεδιάζονται άλλες παρεμβάσεις για τη δημιουργία ευνοϊκού επιχειρηματικού περιβάλλοντος.

fotopltdimit005-20140516

fotopltdimit003-20140516

fotopltdimit002-20140516