Κατηγορίες
Αλεξάνδρεια ανακοινώσεις

Η “Λαϊκή Συσπείρωση Αλεξάνδρειας” στο πλευρό των μικρών αγροτοπαραγωγών και αυτοαπασχολούμενων επαγγελματιών πωλητών στις λαϊκές αγορές

alevras_lsa2014Από τη “Λαική Συσπείρωση Αλεξάνδρειας” δόθηκε στη δημοσιότητα το εξής κείμενο υποστήριξης των μικρών αγροτοπαραγωγών και αυτοαπασχολούμενων επαγγελματιών πωλητών στις λαϊκές αγορές:

«Οργανωμένα και σχεδιασμένα η Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και η κυβέρνηση με την αμέριστη υποστήριξη και της Τοπικής Διοίκησης, προωθούν το εκτόπισμα από τους πάγκους των λαϊκών αγορών χιλιάδων φτωχών ανθρώπων της παραγωγής και του μεροκάματου, για να περάσει, ολοκληρωτικά, το εμπόριο των λαϊκών αγορών στους μεγαλέμπορους και τις εμπορικές αλυσίδες των σούπερ μάρκετ. Γιʼ αυτό απαιτούν σκληρότερους όρους και προϋποθέσεις για την αδειοδότηση, βαριές ποινές “εκτόπισης” και χαρατσιών αν δεν τηρούνται, συνεχή αλλαγή θέσης των πάγκων κ.ο.κ, μέχρι να συρρικνωθούν για να κυριαρχήσει ο μεγαλέμπορος.

Στηρίζουμε, με όλες μας τις δυνάμεις, την απεργιακή κινητοποίηση των μικρών αγροτοπαραγωγών και αυτοαπασχολούμενων επαγγελματιών πωλητών στις λαϊκές αγορές, που αντιδρούν, αγωνιστικά, στο νομοσχέδιο που τους καταστρέφει. Τους καλούμε να συντονιστούν με τους μικρομεσαίους αγρότες, τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα, για να δώσουν δύναμη και προοπτική στον αγώνα τους.

Τους καλούμε να καταδικάσουν, με την ψήφο τους στις ερχόμενες εκλογές, την αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ, της κυβέρνησης και των κομμάτων που στηρίζουν αυτές τις αντιλαικές πολιτικές , που περνάει και μέσα από τις περιφέρειες και τους δήμους.

Να αντιδράσουν σθεναρά τώρα και να ψηφίσουν τους συνδυασμούς της “Λαϊκής Συσπείρωσης”, στο δήμο και την περιφέρεια».