Κατηγορίες
Αλεξάνδρεια Γκυρίνης Παναγιώτης δελτία τύπου εκλογές Χωρίς κατηγορία

Στο Κέντρο Υγείας ο Π. Γκυρίνης ενημερώθηκε για τα προβλήματα- Δέσμευση για στενή συνεργασία

DSCN0184Από το γραφείο τύπου του συνδυασμού “Ώρα Ευθύνης” του υποψηφίου δημάρχου Π. Γκυρίνη εκδόθηκε το παρακάτω δελτίο τύπου, σχετικά με την επίσκεψη κλιμακίου του συνδυασμού στο Κέντρο Υγείας Αλεξάνδρειας:

“Πολλά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Κέντρο Υγείας Αλεξάνδρειας και για ακόμα μια φορά αναδείχτηκαν με δραματικούς τόνους στην επίσκεψη που έκανε σήμερα το πρωί το κλιμάκιο της παράταξής μας. Ο υποψήφιος δήμαρχος Αλεξάνδρειας Π. Γκυρίνης συνοδευόμενος από τους Ν. Μπρουσκέλη, Στ. Δελιόπουλο, Κ. Ναλμπάντη και Θαν. Παντόπουλο συναντήθηκαν με το προσωπικό και τον διευθυντή του Κέντρου Υγείας Αλεξάνδρειας και διαπίστωσαν ότι αυτή η δομή υπολειτουργεί και οι ασφαλισμένοι και μη συμπολίτες δεν απολαμβάνουν τις υπηρεσίες υγείας που τους αναλογούν.
Τον υποψήφιο δήμαρχο και τους συνεργάτες του υποδέχτηκε ο κ. Στ. Καρούλιας και τους παρέθεσε τα προβλήματα που ταλανίζουν το Κέντρο Υγείας Αλεξάνδρειας.
Η έλλειψη ιατρικού προσωπικού είναι το κυριότερο πρόβλημα που σε συνδυασμό με την έλλειψη αναλώσιμων υλικών δημιουργεί εκρηκτικό πρόβλημα που εγκυμονεί κινδύνους. Το ασθενοφόρο που δώρισε στο Κέντρο Υγείας Αλεξάνδρειας η ΕΒΖ που είναι σε άριστη κατάσταση «σκουριάζει» παρκαρισμένο στο υπόστεγο της ΥΕΒ αφού δεν έχει εξασφαλιστεί οδηγός να το μετακινεί και ο δήμος Αλεξάνδρειας δεν έκανε απολύτως τίποτα για να λυθεί το πρόβλημα.DSCN0147
Ο κ. Καρούλιας επισήμανε ότι στο ακτινολογικό εργαστήριο δεν υπάρχει ιατρός να το λειτουργήσει παρά μόνον μια παρασκευάστρια. Το μικροβιολογικό δεν λειτουργεί αφού δεν υπάρχει ιατρός μικροβιολόγος. Τα αγροτικά ιατρεία των χωριών που εποπτεύονται από το ΚΥ Αλεξάνδρειας είναι υποστελεχωμένα και ως εκ τούτου υπολειτουργούν με αποτέλεσμα σε πολλά χωριά να πηγαίνει αγροτικός γιατρός μόνο μια φορά τη βδομάδα. Τέλος, ο υπέρηχος που είχε δωρίσει στο Κέντρο Υγείας ο Εμπορικός Σύλλογος Αλεξάνδρειας έχει μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Βέροιας αφού δεν είχε υπέρηχο!!!
Ο Π. Γκυρίνης άκουσε με προσοχή τα εκτεθέντα προβλήματα από τον διευθυντή του Κ.Υ Αλεξάνδρειας και είπε ότι ως δήμαρχος θα έχει την στενότερη δυνατή συνεργασία με τον διευθυντή ώστε με συντονισμένες κινήσεις και παρεμβάσεις να λύνονται προβλήματα. Για παράδειγμα, είπε ο κ. Γκυρίνης, ο δήμος σε πρώτη φάση θα προσλάβει γενικούς γιατρούς που θα πληρώνει για να επισκέπτεται τα χωριά και τα αγροτικά ιατρεία ώστε να μην ταλαιπωρείται ο κόσμος. Επίσης, επισήμανε ότι η απερχόμενη διοίκηση του δήμου δεν έκανε όσα μπορούσε, δεν προχώρησε σε συνεργασία με την διεύθυνση του Νοσοκομείου και του Κέντρου Υγείας ώστε να βρεθούν λύσεις στα χρόνια προβλήματα.

DSCN0149

DSCN0217

 

DSCN0222