Κατηγορίες
γνώμη - σχόλιο επικαιρότητας Ευρώπη Χωρίς κατηγορία

Ουκρανία: μέχρι τώρα ήταν τα σχετικώς “εύκολα”

ukraineΟ Ζέφυρος βοήθαγε τον Οδυσσέα να φτάσει στην Ιθάκη. Επίτηδες τον είχε αφήσει ο Αίολος έξω. Οι υπόλοιποι άνεμοι ήταν καλά κλεισμένοι μέσα στον ασκό του Αιόλου. Όταν όμως ο ασκός άνοιξε…

.

Νατα, νάτα! Τα γράφαμε, τα λέγαμε (όχι μόνο εδώ, γιατί και εμείς αλλού – και μάλιστα σε πολλά μέρη – διαβάζουμε): αν αρχίσει η ιστορία με την Κριμαία, δεν πρόκεται να τελειώσει με μια ανακήρυξη ανεξαρτησίας της περιοχής της Κριμαίας αλλά το έργο θα επαναληφθεί και αλλού.
Λέγαμε λοιπόν ότι αν ξεκινήσει κάτι, αυτό θα επεκταθεί σε όλη την ανατολική Ουκρανία, στην οποία η πλειοψηφία των κατοίκων είναι ρωσικής καταγωγής. Και οι Ρώσοι (ο Πούτιν δηλαδή) θα είναι αναγκασμένοι…….είτε λόγω του κριμαϊκού προηγουμένου, είτε για καθαρά γεωπολιτικούς σκοπούς να “αγκαλιάσουν” όποιον κάνει κινήσεις “α λα Κριμαία”).
Στην περιοχή του Ντονέτσκ χθες Κυριακή κάποιοι ανακήρυξαν την δημιουργία του “κυρίαρχου κράτους της λαϊκής δημοκρατίας του Ντονέτσκ”. Πιασ’το αυγό και κουρευ’το θα πουν κάποιοι. Μόνο που δεν είναι έτσι. Το ένα φέρνει το άλλο και το άλλο θα φέρει τα πολλά προβλήματα. Ακόμη και πιο νότια, αφού οι περιπτώσεις του Κοσσόβου (που στήριξαν αμερικανοευρωπαίοι) αλλά και της Κριμαίας (που στήριξαν οι Ρώσοι) δεν είναι και οι καλύτερες. Και ο νοών, νοείτω!!!