Κατηγορίες
δελτία τύπου εκλογές Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας Χωρίς κατηγορία

Την υποψηφιότητα του Θ. Τεληγιαννίδη ανακοίνωσε ο Κ. Καλαϊτζίδης

KALAITZIDIS-TELIGIANIDIS (Large)Την υποψηφιότητα του κ. Θεόφιλου Τεληγιαννίδη, με τον συνδυασμό «Αλληλεγγύη: Σύγχρονη, Ανθρώπινη Μακεδονία» του Απόστολου Τζιτζικώστα στην Ημαθία, ανακοίνωσε ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης κ. Κώστας Καλαϊτζίδης. Ο κ. Καλαϊτζίδης, μετά την συνάντηση που είχε με τον κ. Τεληγιαννίδη είπε τα εξής:
«Με μεγάλη μου χαρά καλωσορίζω στον συνδυασμό μας τον φίλο Θεόφιλο Τεληγιαννίδη. Είμαι βέβαιος ότι ο καταξιωμένος ,ως πρώην πρόεδρος της Ευξείνου Λέσχης Ποντίων Νάουσας, κ. Τεληγιαννίδης,ο οποίος βρίσκεται πάντα κοντά στον σύλλογο και βοηθά σημαντικά στην διάσωση και την ανάδειξη της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, της βιβλιοθήκης της Αργυρούπολης του Πόντου, θα προσφέρει τα μέγιστα στην κοινή μας προσπάθεια για το καλό της Ημαθίας».
Απαντώντας στο καλωσόρισμα του κ. Καλαϊτζίδη, ο κ. Τεληγιαννίδης είπε:
«Η τοπική και περιφερειακή αυτοδιοίκηση στη χώρα μας , έκανε τα τελευταία χρόνια παρά την οικονομική κρίση , την εκχώρηση ευθυνών και τις πενιχρές ενισχύσεις , μεγάλα βήματα προόδου που όχι απλώς την καταξίωσαν ως θεσμό στην συνείδηση των πολιτών αλλά την έφεραν και στο προσκήνιο της επικαιρότητας με τις διάφορες πρωτοβουλίες και τις καινοτόμες δράσεις που ανέλαβε.
Στην περιφέρεια κεντρικής Μακεδονίας καθοριστικό ρόλο έπαιξε ο περιφερειάρχης και εκ νέου υποψήφιος για την θέση αυτή κ. Απόστολος Τζιτζικώστας που τόλμησε να υπερβεί κατεστημένες λογικές και διαχειριστικές αντιλήψεις, μπαίνοντας μπροστά σε προσπάθειες που διαμόρφωσαν νέες καλύτερες προοπτικές σε πολλά επίπεδα ορισμένα εκ των οποίων είναι πρωτόγνωρα για την περιφέρεια και για το μέλλον του θεσμού στην χώρα μας, πετυχαίνοντας την απορρόφηση κονδυλίων του ΕΣΠΑ κατατάσσοντας την περιφέρεια μας μέσα στις πρώτες.
Επίσης γνωρίζω από κοντά τον κ. Κώστα Καλαϊτζίδη, υποψήφιο με την παράταξη του κ. Τζιτζικώστα για την θέση του Αντιπεριφερειάρχη.
Μπορώ να καταθέσω ανεπιφύλακτα την άποψη ότι η παρουσία του ως περιφερειακός σύμβουλος στα τελευταία 3,5 χρόνια , συνοδεύτηκε από μια σειρά σημαντικών έργων και πρωτοβουλιών , που έδωσαν μια άλλη διάσταση στην αναπτυξιακή προσπάθεια της περιφέρειας και ιδιαίτερα του νομού Ημαθίας, που αποτελεί μια σημαντικότατη και διαρκή παρακαταθήκη όχι μόνο για το σήμερα αλλά και για το αύριο της.
Αποδέχτηκα την πρόταση του να είμαι υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με την παράταξη του ανεξάρτητου υποψήφιου περιφερειάρχη κ. Απόστολου Τζιτζικώστα και επιθυμώ να τους ευχαριστήσω για την τιμή και εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπό μου.
Θα προσπαθήσω να φανώ αντάξιος των προσδοκιών τους, ιδιαίτερα όμως στις προσδοκίες του Ημαθιώτικου λαού τον οποίο και υπόσχομαι να αφιερώσω όλες μου τις δυνάμεις για να τον εκπροσωπήσω επάξια.
Το όραμα  που με συνδέει με την παράταξη ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ : ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ είναι :
Η Ημαθία στο κέντρο της τοπικής περιφερειακής ανάπτυξης με πρόγραμμα ανασυγκρότησης , προτεραιότητα στου νέους, σεβασμός στον πολίτη , θρησκεία – παιδεία – πολιτισμός , ανάπτυξη του τουρισμού , δίπλα στον αγρότη , στον έμπορο και στον επιχειρηματία , μεγάλα έργα υποδομής και άλλα πολλά που δεν είναι του παρόντος .
Γι’ αυτούς και πολλούς άλλους λόγους κατέρχομαι υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος και ζητάω την ψήφο των Ημαθιωτών για να κάνουμε πράξη όλα τα παραπάνω».