Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Στην TV100 εμφανίστηκαν σήμερα οι υποψήφιοι δήμαρχοι Αλεξάνδρειας

perixallΕμφάνιση στη Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης (TV100) έκαναν σήμερα οι υποψήφιοι δήμαρχοι Αλεξάνδρειας Αλευράς Χρ, Γκυρίνης Παν., Δημητριάδης Φ. και Σπυρίδης Γ., στην εκπομπή “Πέριξ”.
Αναλύθηκαν μια σειρά από θέματα (το αναλύθηκαν σε εισαγωγικά, αφού ο τηλεοπτικός χρόνος είναι πάντα περιορισμένος, ειδικά αν πρέπει να αναπτύξουν τις θέσεις τους τέσσερις άνθρωποι που στοχεύουν στην ανάληψη της δημαρχίας), όπως τα οικονομικά, τα απορρίμματα-ΣΜΑ, η καθημερινότητα και τα προεκλογικά.
Σε γενικές γραμμές: δεν μας άρεσε η στάση της δημοσιογράφου έναντι του Χρ. Αλευρά (όταν ο τελευταίος μίλησε για την έλλειψη γραφείου αντιπολίτευσης, αυτή φάνηκε ολίγον τι είρων), σε αρκετές στιγμές δεν μπορέσαμε να ακούσουμε τους υπολοίπους λόγω των συνεχών “παρεμβάσεων” του Γ. Σπυρίδη, ο νυν δήμαρχος δεν ήταν αυτός που είχαμε συνηθίσει (ας πούμε το 2010 ο λόγος του ήταν εντελώς διαφορετικός, πιο μεστός και πιο “στιβαρός”) ενώ ο Π. Γκυρίνης ακόμη διακατέχεται από το τρακ του πρωτοεμφανιζόμενου.
Ειδικότερα τώρα, με δυο λόγια:

  • μίλησαν για τα οικονομικά. Για τη σημερινή κατάσταση στο Δήμο Αλεξάνδρειας, για τα χρέη που αυτός “κληρονόμησε” από τους δήμους που συνέστησαν στον νέο Δήμο Αλεξάνδρειας, ο νυν δήμαρχος έκανε αναφορά στα χρέη που παρέλαβε (περίπου 23 εκ. ευρώ) και σε αυτά που υπάρχουν σήμερα, ο Π. Γκυρίνης εξέφρασε τις ενστάσεις του για τα λεγόμενα του δημάρχου (μιλώντας επίσης και για χρέη από Αντιγονίδες, επισημαίνοντας ότι σημερινός συνεργάτης του νυν δημάρχου ήταν εκεί όταν έγινε η συνένωση), ο Γ. Σπυρίδης χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό “ξέπνοο” ενώ ο Χρ. Αλευράς είπε πως αμφισβητεί ευθέως αυτά που είπε ο δήμαρχος για τα χρέη. Πάντως, ως προς τα οικονομικά γενική ομολογία – έμμεση ή άμεση – ήταν ότι τα πράγματα είναι εκεί που βρίσκονται σήμερα λόγω της οικονομικής κατάστασης της χώρας και των περιορισμών που έχουν τεθεί στα λογιστικά όλων των Δήμων.
  • είπαν για τα έργα. Για αυτά που έγιναν και για αυτά που είναι σε εξέλιξη. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο αποχετευτικό έργο της Μελίκης, το οποίο υπεράσπισε ο Φ. Δημητριάδης ενώ οι υπόλοιποι το χαρακτήρισαν ως μη γενόμενο (και εμμέσως προεκλογικό). Αναφορά στο αποχετευτικό του Πλατέος έγινε από τον Χρ. Αλευρά, ο οποίος ανέφερε ότι κάποτε υπήρχαν 23 εκ. για 11 χωριά και τώρα με 9 εκ. γίνεται αποχετευτικό μόνο στο Πλατύ – για όσα ακούστηκαν για τη Μελίκη αντέδρασε ο Φ. Δημητριάδης, αποδίδοντας το όποιο πρόβλημα στον υψηλό υδροφόρο ορίζοντα την εποχή αυτή.
  • αναφέρθηκαν στα απορρίμματα και στον ΣΜΑ: παράπονα (ορθώς) από τους αντιπολιτευόμενους, αφού τα πράγματα δεν είναι όπως θα έπρεπε ούτε στον χώρο αλλά και ούτε στη διαδικασία της μεταφοράς στα Γιαννιτσά. Χαρακτηριστική η αποστροφή του λόγου του Γ. Σπυρίδη, ο οποίος προσκάλεσε την παρουσιάστρια να πάει φορώντας στολή αστροναύτη.
  • συζήτησαν για την καθημερινότητα και μίλησαν για τις πιθανές διεξόδους των νέων, κυρίως μέσα από τον πρωτογενή τομέα. Όλοι μίλησαν για την ανάγκη προώθησης των προϊόντων ώστε να δημιουργηθούν θέσεις.
  • τέλος (αλλά όχι στο τέλος της συζήτησης) αναφέρθηκαν – οι Αλευράς και Σπυρίδης – σε θέμα συμμετοχής χρυσαυγιτών σε κάποιο ψηφοδέλτιο. Στο σημείο εκείνο, επειδή οι φήμες που διακινούνται τις 2 τελευταίες εβδομάδες “δείχνουν” το ψηφοδέλτιο Γκυρίνη, πήρε το λόγο ο ίδιος και όπως χαρακτηριστικά ανέφερε για να κλείσει οποιαδήποτε αμφιβολία ζήτησε να του υποδείξουν δημοσίως, λέγοντας ονόματα, ποιοι μπορεί να είναι στο ψηφοδέλτιο του ώστε να τους απομακρύνει. Όμως – ενώ αναμέναμε να ακούσουμε κάτι – τελικά δεν ακούσαμε κάποιο όνομα και το θέμα έληξε εκεί.