Κατηγορίες
Αλεξάνδρεια Γκυρίνης Παναγιώτης δελτία τύπου Δημητριάδης Φώτης εκλογές

Πόλεμος ανακοινώσεων (δεύτερος γύρος) μεταξύ των συνδυασμών Γκυρίνη & Δημητριάδη

gyr_dimitrΈνας δεύτερος γύρος πολέμου ανακοινώσεων έχει ξεσπάσει το τελευταίο 24ωρο μεταξύ των παρατάξεων Δημητριάδη – Γκυρίνη με αντικείμενο διάφορα θέματα και αφορμή ανακοινώσεις.

Ο πρώτος γύρος είχε να κάνει με το Λιανοβέργι.

Στο επίκεντρο πλέον βρίσκονται έργα στο Δήμο αλλά και η 20ήμερη αργία που είχε επιβληθεί πριν 1,5 χρόνο στον δήμαρχο Αλεξάνδρειας καθώς και απόφαση δικαστηρίου σχετιζόμενη με τον αντιδήμαρχο Σ. Κούγκα.
Παραθέτουμε τις ανακοινώσεις μαζί, ώστε οι φίλοι που μας διαβάζουν να βγάλουν τα συμπεράσματά τους μόνοι.

.

1) Σε ανακοίνωσή του ο συνδυασμός “Ώρα Ευθύνης” του Παν. Γκυρίνη της 28ης Απριλίου αναφέρει:

“Με λεφτά του δήμου διαφημίζουν έργα άλλων διοικήσεων οι καταδικασμένοι Μαυρογιαλούροι

Ύστερα από τις ανακοινώσεις της δημοτικής παράταξης ΡΟΥΜΛΟΥΚΙ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ τόσο όσο αφορά παλαιότερη ανάρτηση περί των χρεών της ΕΔΑΝΑΛ όσο και αυτή περί των προεκλογικών αναρτήσεων του προέδρου της ΚΕΔΑ κ. Δ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ προκύπτουν σοβαρά ζητήματα – τα οποία είμαστε υποχρεωμένοι να καυτηριάσουμε – για όσα παράτυπα και εν πολλοίς παράνομα συμβαίνουν σήμερα στο δήμο ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ.
Η παράταξη «ΡΟΥΜΛΟΥΚΙ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ» ως μείζων αντιπολίτευση στον δήμο στην δημοτική περίοδο που διανύουμε καταγγέλλει απερίφραστα τον πρόεδρο της ΚΕΔΑ πως ασύδοτα, με χρήματα του δήμου (?) και με φωτογραφικές αναπαραστάσεις έργων που έγιναν από τους ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ και ΑΝΤΙΓΟΝΙΔΩΝ προσπαθεί ως άλλος ΜΑΥΡΟΓΙΑΛΟΥΡΟΣ να οικειοποιηθεί έργα που έγιναν όταν ο κ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ίσως δεν γνώριζε ακόμα τι θα πει Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Το σημερινό δράμα του δήμου ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ είναι ότι έτυχε να το διοικούν άνθρωποι καταδικασμένοι όπως ο κ. ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ με 20 μέρες αργίας για παράβαση καθήκοντος ή ο κ. ΚΟΥΓΚΑΣ για πολύμηνες ποινές φυλάκισης, ή όπως ο κ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ που πραγματοποιεί όλες τις εκδηλώσεις του δήμου στο μαγαζί του, χωρίς ντροπή να προπαγανδίζει ως δικά του έργα όπως το ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ που παραδόθηκε προς χρήση το 2009, τα γήπεδα του ΤΕΝΝΙΣ που έγιναν το 2008 ή τους ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ που λειτουργούσαν πολύ πριν ο κ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ γνωρίσει το έργο των προηγούμενων δημοτικών αρχών της Αλεξάνδρειας.
Ύστερα από αυτά δεν είναι περίεργο που πρόεδρος της ΚΕΔΑ φωτογράφισε ως δικό του –με πολύ βαθιά βουτιά στο χρόνο – και τον ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟ σταθμό Π. Σκυλιτσίου. Και είναι απορίας άξιο πως δεν φωτογράφισε και το Λευκό Πύργο!
Αν είναι δυνατόν!!! να υπάρχει τέτοιο θράσος, από έναν αξιωματούχο του δήμου που ακόμα και σ’ αυτά τα έργα που φωτογραφίζει ως δικά του, δεν υπήρξε τίποτα άλλο παρά ένας κακός συντηρητής όπως αποδεικνύεται από την ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης ΡΟΥΜΛΟΥΚΙ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ που αναφέρει ότι : «το ΠΑΡΚΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ το είχαν σκεπάσει αγριόχορτα για 3 ολόκληρα χρόνια και το καθάρισε τώρα για τις ανάγκες της φωτογράφησης»”

.

2) Απαντώντας στα παραπάνω, ο συνδυασμός “Δημοτική Ενότητα για Πρόοδο & Ανάπτυξη” του Φ. Δημητριάδη, εκδίδει ανακοίνωση το βράδυ της ίδιας ημέρας (χθες, 28 Απριλίου 2014), στην οποία αναφέρονται τα εξής:

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΓΚΥΡΙΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ Κ.Ε.Δ.Α.

Με αφορμή επιστολή του κ. Νίκου Ανεσίδη, που δυστυχώς αναπαράγεται από την παράταξη Γκυρίνη, για το έργο της προηγούμενης διοίκησης του τότε καποδιστριακού Δήμου Αλεξάνδρειας, θα θέλαμε να τονίσουμε τα εξής…
Ουδέποτε η σημερινή δημοτική αρχή θέλησε να μηδενίσει έργο που έγινε από προηγούμενους δημάρχους, σε περιοχές που συναπαρτίζουν τον σημερινό δήμο.
Σεβόμαστε και το τελευταίο λιθαράκι που μπήκε στο παρελθόν, από ανθρώπους που, κατά τεκμήριο, πονούσαν τον τόπο τους, γιατί άλλωστε και στην Αυτοδιοίκηση, όπως και στο κράτος, υπάρχει συνέχεια. Όλοι μας, χρήματα των πολιτών διαχειριζόμαστε και οφείλουμε να το κάνουμε με τρόπο χρηστό και διαφανή. Το τελικό αποτέλεσμα για τους προηγούμενους κρίθηκε στις εκλογές, το δικό μας έργο κρίνεται τώρα.
Ο κάθε πολίτης βλέπει τη σημερινή πραγματικότητα όλων των αθλητικών εγκαταστάσεων, έχει μνήμη και θυμάται τι υπήρχε στο παρελθόν και μπορεί να κάνει τις συγκρίσεις χωρίς αυτόκλητους υποβολείς.
Ο μηδενισμός του έργου της δικής μας διοίκησης που γίνεται από την παράταξη Γκυρίνη θα κριθεί κι αυτός. Είναι μια πρακτική που ανήκει σε άλλες δεκαετίες, όταν η έννοια της αντιπολίτευσης ήταν ταυτισμένη με την άρνηση κάθε πρωτοβουλίας που αναλάμβανε η εκάστοτε εξουσία.
Τόσο μελάνι χύθηκε τις τελευταίες μέρες για το έργο της ΚΕΔΑ κι ακόμη δεν μάθαμε ποια είναι η πρόταση του κ. Γκυρίνη για τις αθλητικές εγκαταστάσεις στον δήμο μας. Γιατί όμως να ασχοληθεί με προτάσεις και προγράμματα, όταν προσπαθεί από το πρωί ως το βράδυ να οικειοποιηθεί το έργο δημάρχων που άφησαν τη δική τους σφραγίδα;
Λυπούμαστε που ερχόμαστε αντιμέτωποι με τέτοιες λογικές, σκουριασμένες και ξεπερασμένες, αλλά ο λαός του δήμου Αλεξάνδρειας θα δώσει σύντομα απάντηση, επιλέγοντας το σύγχρονο και όχι το φθαρμένο, το προσκολλημένο στο παρελθόν.

.

3) Σήμερα το πρωί εκδίδεται από τον συνδυασμό του Π. Γκυρίνη νέο δελτίο τύπο – απάντηση στα χθεσινοβραδινά. Αναφέρονται τα εξής:

Απάντηση στην πολλαπλώς παρανομούσα διοίκηση του δήμου

Με αφορμή την ακροτελευταία παράγραφο της απάντησης του καταδικασμένου για παράβαση καθήκοντος απερχόμενου δημάρχου στην οποία «ανακατεύει» και την παράταξη μας στην διένεξη του με συνδημότη μας έχουμε να παρατηρήσουμε τα εξής:

Το μάτι όσοι το κλείνουν, το κλείνουν εκεί που τους παίρνει και κάνοντας μια ενδοσκόπηση ο κ. ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ θα θυμηθεί ότι ακόμα και η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΑΣΤΟΛΩΝ του ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ δεν δέχτηκε την αίτηση αναστολής της ποινής του της 20/ήμερης αργίας «συνεκτιμώντας το ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ».

Θα δει ότι ο δήμος ξοδεύτηκε πολλαπλά για να πληρώνει ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ για υποθέσεις του ίδιου και συνεργατών του για παραβάσεις καθήκοντος έως και ποινικές υποθέσεις που προκύπτουν από μηνύσεις εργολάβων που ενώ αυτοί εκτέλεσαν έργα, άλλοι εισέπραξαν τις αμοιβές, με πιο πρόσφατη αυτή που θα δικαστεί ο κ. ΣΤΕΡΓΙΟΠΟΥΛΟΣ στις 5 Ιουνίου το 2014 στη Βέροια, από αγωγή που κατέθεσε ο συγχωριανός του κ. Δ.Πατσιόπουλος

Όσοι συμμετέχουν στο συνδυασμό μας δήλωσαν δημόσια πως συστρατεύονται και έρχονται χωρίς προαπαιτούμενα, γιατί αλλιώς δεν θα γινόταν αποδεκτοί.

Στον συνδυασμό μας δεν υπάρχει παντογνώστης που να βεβαιώνει «κάντο εσύ και εγώ είμαι εδώ»

Δυστυχώς για το δήμο μας δεν κατάλαβε ακόμα ο κ. ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ότι η ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ δεν περιμένει τις εκλογές για να εκλέξει νέο δήμαρχο αλλά για να απαλλαγεί από αυτόν που είχε ανοιχτό το μάτι στις παρανομίες.
Εκεί οδήγησε τα πράγματα ο απερχόμενος και ο συνδυασμός μας εγγυάται ότι θα τα αλλάξει.