Κατηγορίες
ανακοινώσεις περιβάλλον Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Πρόσκληση για καθαρισμό στις Αλυκές από τον Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα

deltaaxΣας προσκαλούμε στον τρίτο και τελευταίο για φέτος εθελοντικό καθαρισμό στο Εθνικό Πάρκο Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα που θα γίνει στην παραλία Αλυκών Κίτρους, την ερχόμενη Κυριακή 6 Απριλίου. Το ραντεβού είναι στις 10 το πρωί, στην είσοδο της εταιρείας Ελληνικές Αλυκές ΑΕ.
Βάζουμε γάντια και σακούλες, βάλτε λίγο κέφι και ενθουσιασμό! Σας περιμένει ένα δωράκι – έκπληξη!
Αν έχει ψιλόβροχο θα είμαστε εκεί, αν βρέχει καταρρακτωδώς θα μείνουμε σπίτια μας….
Η περιοχή όπου θα πραγματοποιηθεί ο καθαρισμός….….ανήκει στο δίκτυο προστατευόμενων περιοχών της Ευρωπαϊκής Ένωσης Natura 2000. Η ζώνη των αμμοθινών που μεσολαβεί μεταξύ της θάλασσα και της λιμνοθάλασσας Αλυκών Κίτρους είναι μια περιοχή σημαντική για τη χλωρίδα και τα ερπετά, κυρίως όπως για την μεσογειακή χελώνα, καθώς εδώ υπάρχει ένας από τους μεγαλύτερους πληθυσμούς στην Ευρώπη.
Μαζί μας θα είναι ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Μυδοκαλλιεργητών Μακρυγιάλου Πιερίας, οι Τρίτωνες Κατερίνης, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Τραπεζούντας Αλέξανδρος Υψηλάντης και οι σπουδαστές του Κολεγίου Αλέξανδρος Περρωτής της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής.
Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα, σε συνεργασία με το Δήμο Πύδνας – Κολινδρού
Χάρτες πρόσβασης και οδηγίες στο www.axiosdelta.gr, τηλ 2310 79481