Κατηγορίες
Αλεξάνδρεια Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξάνδρειας πολιτική

Παραιτήθηκε ο Μπ. Γκιόνογλου (και κάποια άλλα…)

gionviddsΞεκινάμε με τα βασικά: παραιτήθηκε (την επιστολή παραίτησης την κατέθεσε εχθές) από τη θέση του δημοτικού συμβούλου ο Μπάμπης Γκιόνογλου.
Ο αρχηγός, μέχρι χθες, της μείζονος αντιπολίτευσης – και επί 8ετία, από το 2003 μέχρι το 2010 δήμαρχος Αλεξάνδρειας – παραιτήθηκε για προσωπικούς και επαγγελματικούς, όπως αναφέρει στην επιστολή παραίτησής του. Την παραίτηση του Μ. Γκιόνογλου έκανε σήμερα αποδεκτή με απόφασή του, που ήδη δημοσιεύτηκε, ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας Φώτης Δημητριάδης.
Το απόγευμα σήμερα αναμένεται να συγκληθεί η ομάδα της δημοτικής παράταξης “Ρουμλούκι – Αλεξάνδρεια, πορεία στο μέλλον” για να εκλέξει τον νέο αρχηγό της. Για αντικαταστάτες του Μπ. Γκιόνογλου: “ακούγεται” έντονα το όνομα του Κώστα Ναλμπάντη αλλά και του Νίκου Ανεσίδη (τον οποίο όμως “παίζει” να τον δούμε και αλλού).
Πάμε στη συνέχεια στο έλασσον (που για ορισμένους είναι και το …μείζον):.

.

η πρόθεση του Μπάμπη Γκιόνογλου να παραιτηθεί ήταν γνωστή εδώ και καιρό. Ούτε καμιά αποκλειστικότητα, ούτε κανά νέο μάθαμε το διήμερο που πέρασε!! Για περισσότερες πληροφορίες ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ, και την επόμενη φορά (κι ας στεναχωρηθούν κάποιοι φίλοι):
1) να ξέρουμε ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ πλέον τι γράφουμε και τι λέμε
2) ας μάθουμε να περιμένουμε κάποια πράγματα να γίνουν, και ασχολούμαστε με αυτά (και με τα λεγόμενα “κλικ”) όταν το αποφασίζουν οι πραγματικοί πρωταγωνιστές …

—-

η επιστολή Γκιόνογλου είναι η ακόλουθη:

Κύριε Δήμαρχε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, συνδημότισσες – συνδημότες
Με τη σημερινή μου δήλωση θέλω να κάνω γνωστό στο Δημοτικό Συμβούλιο και σε όλες και όλους τις δημότισσες και δημότες του Δήμου Αλεξάνδρειας την παραίτηση μου από Δημοτικός Σύμβουλος επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης για προσωπικούς και επαγγελματικούς κυρίως λόγους.

Είναι γνωστό ότι η συμμετοχή στην Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι μια σημαντική διαδικασία στην ζωή του κάθε πολίτη και είναι ύψιστο καθήκον η εκτέλεση των καθηκόντων που οι δημότες τον αναθέτουν με την επιλογή τους.
Όπως σε όλες τις διαδικασίες υπάρχει μια αρχή και ένα τέλος έτσι και η συμμετοχή στη Τοπική Αυτοδιοίκηση μέσα από ένα θεσμικό όργανο έχει την αρχή αλλά και το τέλος.
Εδώ και πολλά χρόνια συμμετείχα ενεργά στις διαδικασίες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης .
Ανέλαβα τη μεγάλη ευθύνη, με τη στήριξη των συμπολιτών μας, να υπηρετήσω το Δήμο Αλεξάνδρειας για δύο τετραετίες από την θέση του Δημάρχου και για μια τετραετία από την θέση του Αρχηγού της μείζονος αντιπολίτευσης.
Σεβόμενος όλα αυτά τα χρόνια τις προσωπικές αρχές και αξίες, αλλά και τις αρχές και πολιτικές θέσεις της παράταξης που ήμουν επικεφαλής καθώς επίσης και τις διαδικασίες και κανονισμούς λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου.
Έχοντας ως οδηγό τις πανανθρώπινες αξίες και τις πολιτικές αρχές και θεωρήσεις μου έπραξα το καλύτερο δυνατό για το καλό του τόπου και των συμπολιτών μας λειτουργώντας πάντα δημοκρατικά , έχοντας ως κέντρο τον άνθρωπο και πάντα σαν όραμα έναν όμορφο, λειτουργικό , δημοκρατικό Δήμο Αλεξάνδρειας.
Προσπάθησα στην καθημερινότητα να αναδείξω ως ύψιστη πολιτική αρχή και προσωπική στάση τη σύνθετη έννοια μιας απλής ανθρώπινης φράσης.
« Αγάπη και αλήθεια που πονάνε και γλυκαίνουν »
Αυτό χαρακτήρισε η λειτουργία μας και αυτό είναι που στην ιστορία του Δήμου μας θα καταγραφεί.
Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συνεργάτες μου όλα αυτά τα χρόνια που μαζί υπηρετήσαμε την ιδέα για έναν δυναμικό δήμο και δώσαμε πολλές μάχες για έναν δημοκρατικό, ανθρώπινο σωστό Δήμο Αλεξάνδρειας.
Κυρίως όμως θέλω να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου, προσωπικά μία μία και έναν έναν τις δημότισσες και δημότες του Δήμου Αλεξάνδρειας για την εμπιστοσύνη τους, την αγάπη τους και την στήριξη με την οποίαν με περιέβαλλαν όλα αυτά τα χρόνια και βέβαια για την καλή και ανθρώπινη συνεργασία που είχαμε.
Επίσης θέλω να ευχαριστήσω όλο το προσωπικό των διοικητικών, οικονομικών και τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου μας για την πολύ καλή συνεργασία που είχαμε όλα αυτά τα χρόνια.
Αν κατά την διάρκεια όλων αυτών των χρόνων κάποιους έθιξα προσωπικά η στεναχώρησα με την συμπεριφορά μου ζητώ συγνώμη γιατί αυτό δεν έγινε σκόπιμα.
Εύχομαι σε όλους σας ολόψυχα προσωπική και οικογενειακή υγεία, καλή φώτιση για τις ορθότερες αποφάσεις και δράσεις από όλα τα θεσμικά όργανα του Δήμου μας για το καλύτερο και ανθρωπινότερο παρόν και μέλλον του τόπου μας.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι
Η συμμετοχή μου και η δράση για την Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν θα σταματήσει σίγουρα ποτέ και καμία παραίτηση από ένα θεσμικό όργανο δεν θα σταματήσει την αγάπη μου, το ενδιαφέρον μου για τον τόπο μας , τον τόπο των προγόνων μας και τον τόπο που μεγαλώνουν και ζουν τα παιδιά μας.
Συνεχίζω ως πολίτης να νοιάζομαι, να συμμετέχω ενεργά στα τεκταινόμενα του Δήμου και θα είμαι πάντα διαθέσιμος για ουσιαστική συνεργασία και ότι άλλο μου ζητηθεί.
Υπόσχομαι πως με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον θα εξακολουθήσω να βρίσκομαι στην πρώτη γραμμή μάχης αγωνιζόμενος για τα προβλήματα του Δήμου Αλεξάνδρειας για όλα όσα αξίζουν για όλα όσα πιστεύω, θα προβάλλω, θα βοηθώ και θα αναδεικνύω το Δήμο που γεννήθηκα και που αγαπώ και τους μοναδικούς ανθρώπους του.

Αλεξάνδρεια, 03/04/2014
Ευχαριστώ
Καλή δύναμη
Γκιόνογλου Χαράλαμπος

Μία απάντηση στο “Παραιτήθηκε ο Μπ. Γκιόνογλου (και κάποια άλλα…)”

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.