Κατηγορίες
δελτία τύπου Ημαθία Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας Χωρίς κατηγορία

Κώστας Καλαϊτζίδης σε συνάντηση του με το Επιμελητήριο Ημαθίας: Δέσμευση της «Αλληλεγγύης» η άμεση αξιοποίηση της Κουλούρας και η παραμονή του τελωνείου στην Ημαθία

P4021457_kalΣυνάντηση με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ημαθίας και τα μέλη του δ.σ είχε το μεσημέρι της Τετάρτης 2 Απριλίου ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας με την «Αλληλεγγύη, Σύγχρονη, Ανθρώπινη Μακεδονία» του Απόστολου Τζιτζικώστα, κ. Κώστας Καλαϊτζίδης, συνοδευόμενος από υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους του συνδυασμού.

Ο κ. Καλαϊτζίδης τόνισε στον πρόεδρο  κ. Ουσουλτζόγλου ότι το πρόγραμμα που θα διαμορφώσει η «Αλληλεγγύη» στην Ημαθία, θα περάσει μέσα από τους παραγωγικούς τους φορείς, λέγοντας ότι κατανοεί απόλυτα τους προβληματισμούς, αλλά και τους στόχους που έχει θέσει εδώ και καιρό το Επιμελητήριο Ημαθίας και θα συνδράμει, μέσα από συνεχή διάλογο με αυτό, στην πραγματοποίηση τους.

Στην έκκληση του κ. Ουσουλτζόγλου για την αξιοποίηση της περιφερειακής αγορά της Κουλούρας και της ανασύστασης της «Αμάλθειας», αλλά και την αναγκαιότητα παραμονής του Τελωνείου και του Χημείου στην Ημαθία ο κ. Καλαϊτζίδης είπε: « Έχω τους ίδιους προβληματισμούς και τις αγωνίες με τον Νίκο Ουσουλτζόγλου και τους συμβούλους του, αλλά και με όλους τους επαγγελματίες και εμπόρους της Ημαθίας, αφού δραστηριοποιούμαι στον χώρο επαγγελματικά εδώ και δεκαετίες. Αποτελεί δέσμευση της «Αλληλεγγύης» η άμεση αξιοποίηση της Κουλούρας και η παραχώρηση αριθμού μετοχών στο Επιμελητήριο Ημαθίας, ώστε να προχωρήσει, χωρίς άλλη καθυστέρηση, ο λειτουργικός σχεδιασμός της. Θα είναι το πρώτο έργο που θα με απασχολήσει ως αντιπεριφερειάρχη και η υλοποίηση του θα γίνει με συνεχή διάλογο με τους οικονομικούς φορείς του τόπου μας.  Θεωρώ επίσης αυτονόητη την παραμονή του Τελωνείου στην Ημαθία. Σε αυτή την κατεύθυνση είναι άλλωστε και οι δεσμεύσεις του Απόστολου Τζιτζικώστα. Δεν μπορεί να καταργηθεί το σημαντικότερο Τελωνείο της χώρας, μετά από αυτά της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Καλώ τους συναδέλφους μου επαγγελματίες και εμπόρους να εμπιστευθούν το ψηφοδέλτιο μας  και να είναι σίγουροι ότι εμείς οι  άνθρωποι της δουλειάς γνωρίζουμε καλά ότι η ανάπτυξη δεν γίνεται μόνο με λόγια και προεκλογικές υποσχέσεις, αλλά με έργα και προσπάθεια».

Μεταξύ των μελών του Επιμελητηρίου και της «Αλληλεγγύης» υπήρξε επίσης γόνιμος διάλογος για σημαντικά προβλήματα της περιφερειακής μας ενότητας, όπως η ολοκλήρωση του κάθετου άξονα της Εγνατίας με την Σκύδρα, η οριοθέτηση χρήσης γης για την δημιουργία βιομηχανικών πάρκων, η αναγκαιότητα επικαιροποίησης της μελέτης για την δημιουργία εμπορευματικού αεροδρομίου στην Αλεξάνδρεια, η εύρυθμη λειτουργία, προς όφελος των πολιτών και των επιχειρήσεων των υπηρεσιών της Π.Ε Ημαθίας.

«Μιλάμε την ίδια γλώσσα. Εμπιστευτείτε μας και με συνεχή διάλογο θα υπάρξουν λύσεις» είπε ο κ. Καλαϊτζίδης, ο οποίος συνοδεύονταν στην επίσκεψη τους από τους υποψηφίους περιφερειακούς του συμβούλους κ. κ. Σταύρο Γιανναβαρτζή, Νίκη Καρατζιούλα και Χρήστο Τσιούντα.