Κατηγορίες
αστυνομικές ειδήσεις Ημαθία

Εξιχνιάστηκαν μία ληστεία και δύο κλοπές σε οικίες στην ευρύτερη περιοχή της Βέροιας

polizia2Συνελήφθη ένας 40χρονος ημεδαπός για ληστεία, ενώ επιπλέον σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών

.
Εξιχνιάστηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Βέροιας Ημαθίας μία περίπτωση ληστείας και δύο περιπτώσεις κλοπών σε οικίες στην ευρύτερη περιοχή της πόλης της Βέροιας.
Συνελήφθη, χθες (16.04.2014) το μεσημέρι, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, ένας ημεδαπός 40 ετών, για ληστεία σε οικία.
Ειδικότερα, βραδινές ώρες της 15.04.2014 στο Μακροχώρι Ημαθίας, ο 40χρονος μετέβη στην οικία μίας 34χρονης, ενώ η ίδια απουσίαζε από αυτή και απειλώντας τα ανήλικα τέκνα της που βρίσκονταν εντός, τα εξανάγκασε να του ανοίξουν. Στη συνέχεια εισήλθε στο εσωτερικό της οικίας και αφαίρεσε διάφορα χρυσαφικά, χωρίς να επιχειρήσει να προκαλέσει σωματική βλάβη στα ανήλικα τέκνα.
Κατόπιν αστυνομικών αναζητήσεων και ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών, ο προαναφερόμενος εντοπίστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Βέροιας και συνελήφθη.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 40χρονος διέπραξε δύο κλοπές σε οικίες στις αρχές του Απριλίου του έτους 2014. Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω:

  • την 06.04.2014 απογευματινές ώρες, σε περιοχή της Βέροιας, εκμεταλλευόμενος ολιγόλεπτη απουσία μίας 70χρονης, εισήλθε εντός της οικίας της από ανασφάλιστη είσοδο και αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 60 ευρώ από τη τσάντα της.
  • την 07.04.2013 βραδινές ώρες, στην Πατρίδα Ημαθίας, αφαίρεσε από την αποθήκη της οικίας μίας 74χρονης διάφορα εργαλεία και μικροέπιπλα.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στις οικίες του συλληφθέντα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μέρος των αφαιρεθέντων αντικειμένων, τα οποία αποδόθηκαν στους παθόντες.
Σε βάρος των προαναφερομένου σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, ενώ ερευνάται η συμμετοχή του και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.
Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Βέροιας.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βέροιας.