Κατηγορίες
Ελλάδα Επιτροπεία Χωρίς κατηγορία

Εκτιμητή αναζητά το ΤΑΙΠΕΔ για 14 αεροδρόμια της χώρας (που στο τέλος θα πραχωρηθούν σε ιδιώτες για 40+10 χρόνια)

aerthesΓια μια περίοδο 40 ετών (με δυνατότητα επέκτασης της σύμβασης παραχώρησης για άλλα 10 έτη) προβλέπεται να παραχωρηθούν σε ιδιώτες μια σειρά από περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας, σύμφωνα με το διαγωνισμό που προκήρυξε το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) για εξεύρεση ανεξάρτητου εκτιμητή.

.

Σύμφωνα με τον διαγωνισμό, ο ανεξάρτητος εκτιμητής θα ασχοληθεί με 14 συνολικά αεροδρόμια της χώρας μας, τα οποία έχουν χωριστεί σε δυο ομάδες:

α) Θεσσαλονίκης, Χανίων, Κέρκυρας, Ζακύνθου, Κεφαλονιάς, Ακτίου και Καβάλας.

β) Ρόδου, Κω, Σκιάθου, Μυκόνου, Σαντορίνης, Σάμου και Μυτιλήνης.

.

Ο εκτιμητής, η πρόσληψη του οποίου προβλέπεται από το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, θα αναλάβει…… την ανεξάρτητη αποτίμηση των δύο προαναφερόμενων ομάδων αεροδρομίων, λαμβάνοντας υπόψη ότι αυτά θα παραχωρηθούν σε ιδιώτες για 40 χρόνια – με δυνατότητα επέκτασης της σύμβασης παραχώρησης για άλλα 10 έτη.

Ο εκτιμητής θα πρέπει να περιγράψει τις προοπτικές των δύο ομάδων, να κάνει ανάλυση της επιχειρηματικής τους ανάπτυξης και να εκτιμήσει την αξία της παραχώρησης υπό διαφορετικά σενάρια.

Οι προσφορές θα πρέπει να κατατεθούν έως τις 22 Απριλίου. Η μέγιστη αμοιβή θα είναι 100.000 ευρώ. Ο εκτιμητής θα πρέπει να έχει αποδεδειγμένη εμπειρία στην παραχώρηση υποδομών.

Σύμφωνα με την διακήρυξη, η επιλογή εκτιμητή, έρχεται σε συνέχεια της έγκρισης των όρων και των προϋποθέσεων της παραχώρησης των αεροδρομίων τον Μάρτιο του 2013 και της εκκίνησης της διαγωνιστικής διαδικασίας, στην οποία δήλωσαν «παρών» 11 σχήματα, με επτά να συνεχίζουν στην επόμενη φάση.