Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Αλλαγές στο πολιτικό σκηνικό της Βρετανίας δείχνουν οι μετρήσεις

farangukioeklogesAλλαγές φαίνεται πως θα γίνουν στη βρετανική πολιτική σκηνή, σύμφωνα μετρήσεις που γίνονται για τις ευρωεκλογές .

Οι μετρήσεις επιβεβαιώνουν τους χειρότερους εφιάλτες των “παραδοσιακών” κομμάτων, που θέλουν τη διαφορά μεταξύ του κόμματος του Νάιτζελ Φάρατζ, του γνωστού ακόμη και στην Ελλάδα ευρωσκεπτικιστή ευρωβουλευτή του κόμματος UKIP να είναι …χαώδης.

Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, το UKIP αναμένεται να λάβει το 38% (!!!) των ψήφων ενώ οι Εργατικοί καταλαμβάνουν τη δεύτερη θέση με 27%. Τα δύο συγκυβερνώντα κόμματα, οι Συντηρητικοί και οι Φιλελεύθεροι, πιάνουν πάτο και δεν μπορούν ξεπεράσουν το 26% (και οι 2 μαζί). Τα στοιχεία αναφέρονται σε δημοσκόπηση του ινστιτούτου Comres που διενεργήθηκε για λογαριασμό του τηλεοπτικού καναλιού ITV.

.

Μια δεύτερη δημοσκόπηση (TNS-BRMB) δίνει στο UKIP 36%, στο Εργατικό κόμμα 27%, στους Συντηρητικούς 18% και στους Ελεύθερους Δημοκράτες 10%.

Αυτό που επισκιάζει την …πρόοδο του Φάρατζ είναι οι κατηγορίες των αντιπάλων του και των ΜΜΕ για ρατσιστική και ξενοφοβική φρασεολογία και ενώ στην πρώτη δημοσκόπηση το 32% των Βρετανών χαρακτηρίζει το κόμμα του Φάρατζ «ρατσιστικό». Απ’ την άλλη, ένας στους τρεις (ποσοστό 33%) πιστεύει ότι το UKIP είναι «πιο έντιμο» από τα υπόλοιπα πολιτικά κόμματα.