Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Αιτήσεις για έρευνες για αέριο & πετρέλαιο κατέθεσε η ιταλική Enel

raffineriafuoccoΚαι άλλος υποψήφιος για τα (ανύπαρκτα, υποτίθεται, μέχρι το 2010) ελληνικά πετρέλαια. Είναι να μην πάρουν φόρα οι εταιρίες, γιατί γνώριζαν εδώ και πολλά χρόνια τι κρύβει ο θαλάσσιος και ο ηπειρωτικός ελληνικός χώρος.

Ο ιταλικός ενεργειακός όμιλος «ENEL GROUP» υπέβαλε στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής τρεις αιτήσεις για έρευνες πετρελαίου και φυσικού αέριου στις εξής περιοχές της δυτικής Ελλάδας:

– Στην περιοχή (block) της βορειοδυτικής Πελοποννήσου, η οποία είχε περιληφθεί στον 1ο γύρο παραχωρήσεων το 1996 και επεστράφη στο Ελληνικό Δημόσιο μετά από την πραγματοποίηση δύο ρηχών γεωτρήσεων.
– Στην περιοχή (block) της Αιτωλοακαρνανίας, η οποία επίσης είχε συμπεριληφθεί στον 1ο γύρο του 1996 και επεστράφη μετά την εκτέλεση δύο ρηχών γεωτρήσεων.
– Στην περιοχή Πρέβεζας-Άρτας, που οριοθετείται γεωγραφικά μεταξύ του block της Αιτωλοακαρνανίας και του block των Ιωαννίνων. Το τελευταίο αυτό block είναι προς παραχώρηση μέσω της διαδικασίας του “open door”.