Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Άποψη ανωνύμου: “Ιντερνετικός Κανιβαλισμός και στην Αλεξάνδρεια”

laptop002Ξεκαθαρίζουμε κάτι για αρχή: συνήθως δεν ασχολούμαστε καν με άρθρα, επιστολές κλπ που μας στέλνουν ανώνυμοι. Το θεωρούμε αντιδεολογικό (γιατί η ανωνυμία δεν δίνει τη δυνατότητα απάντησης – και εμείς ταχυδρόμοι αλληλογραφίας ανωνύμων δεν γίναμε 7 χρόνια τώρα, ούτε πρόκειται να γίνουμε στο μέλλον).
Όμως, επειδή το θέμα είναι αρκετά σοβαρό (θεωρούμε και κατά τη γνώμη της πλειοψηφίας όσων διαβάζουν την “Περισκόπηση”), άπτεται μιας ιστορίας στην οποία τα “κλικ” είναι το λιγότερο , αλλά και επειδή θα πρέπει να μπει και ένα μέτρο αυτόματα (παν μέτρον άριστον έλεγαν οι αρχαίοι, που κάτι παραπάνω ήξεραν!) – χωρίς τη μεσολάβησης κάποιας αρχής, διαβάστε την παρακάτω επιστολή ανωνύμου:

.
Ιντερνετικός Κανιβαλισμός και στην Αλεξάνδρεια.

Ως φίλος του Σωτήρη, θέλω να δηλώσω την αγανάκτηση και τη ντροπή που ένιωσα όταν είδα, σε μπλογκ της πόλης μας, τις απαράδεκτες φωτογραφίες της σορού του φίλου μας, σκεπασμένου με σεντόνι. Με λίγα λόγια, θα ήθελα να πω ότι ο “άνθρωπος” που το έκανε αυτό έχει έλλειψη μόρφωσης, ήθους και αξιοπρέπειας. Για λίγα “κλικ’ παραπάνω δεν σεβάστηκε τίποτα και κανέναν. Όλα τα άλλα μέσα ενημέρωσης σεβάστηκαν τη μνήμη του. Μόνο ένα ξεπέρασε τα όρια της ανθρωπιάς.

Δυστυχώς, φτάσαμε στη μικρή πόλη που ζούμε, να έχουμε όποιον θέλει να γίνεται “δημοσιογράφος”, χωρίς σπουδές, γνώσεις και κυρίως, σεβασμό.
Για πες μου “δημοσιογράφε” εάν ήταν η μάνα σου ή το παιδί σου, θα σου άρεζε να βλέπεις φωτογραφίες τους δημοσιευμένες ενώ είναι νεκροί; Τα ανήλικα παιδιά του Σωτήρη τα σκέφτηκες “δημοσιογράφε”; Σκέφτηκες ότι έκανες τον πόνο τους χειρότερο, και συνεχίζεις; Πως θα τους συναντήσεις αύριο στο δρόμο; Δεν θα νιώσεις ίχνος ντροπής; Αλλά, ξέχασα, έκανες μερικά κλικ παραπάνω και ίσως έτσι νομίζεις ότι κέρδισες κάτι. Περισσότερα έχασες “δημοσιογράφε” γιατί όπως κατάλαβες, ο Σωτήρης έχει πολλούς φίλους και δεν υπάρχει περίπτωση να σε διαβάσουμε ξανά, “δημοσιογράφε”. Εάν αύριο πέσει ο γιος μου από το μηχανάκι και ανοίξει το κεφάλι του, θα τρέξεις σαν κοράκι να τον βγάλεις; Μήπως θα τρυπώσεις και σε κανένα νεκροτομείο να έχεις και καλύτερη εικόνα; Έτσι θα κάνεις από εδώ και πέρα στην πόλη μας; Αυτό είναι το “ποιοτικό” μπλογκ που διαφημίζεις;

Ακόμη χειρότερα, μάθαμε ότι όταν ο Αστυνομικός σου έκανε παρατήρηση για τις φωτογραφίες που έβγαζες, του έδειξες μια κάρτα για να δικαιολογηθείς. Για πες μας “δημοσιογράφε” τι κάρτα ήταν αυτή; Μήπως ήταν απλά μια διαφημιστική; Γιατί δημοσιογράφος ΔΕΝ είσαι. Και ξεκίνησες αυτή την ασχολία σου με πολύ άθλιο τρόπο.

Μέχρι και βίντεο με τον Πυροσβέστη από τα Γιαννιτσά έχεις, λίγο αφότου τον βγάλανε, στο οποίο αναφέρει ότι πρόκειται για αυτοκτονία, χωρίς να έχει γίνει ιατροδικαστική και ενδελεχής αστυνομική έρευνα και φυσικά χωρίς να ανήκει αυτό στις αρμοδιότητές του. Μπράβο σου. Μεγάλη επιτυχία! Εισαγγελέας υπάρχει;

Κλείνοντας, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να διαγράψεις τις φωτογραφίες και να ζητήσεις συγγνώμη, αν και η ζημιά στις υπολήψεις έχει ήδη γίνει. Κυρίως στη δική σου, “δημοσιογράφε”Δ.

ΥΓ. Το κείμενο αυτό έχει αποσταλεί σε όλα τα ΜΜΕ της περιοχής μας. Παρακαλούμε να το δημοσιεύσετε για να σταματήσει τώρα αυτή η ανήθικη πρακτική. Αύριο θα είναι κάποιος άλλος στη θέση του Σωτήρη. Οφείλουμε να προστατέψουμε τη μνήμη και την αξιοπρέπειά του όποιος και να είναι.