Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Θετικές ρυθμίσεις για τις παραγωγικές τάξεις και για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες εισηγήθηκε στη Βουλή ο Βεσυρόπουλος‏

vesiropoulos_VOULIΜια σειρά θετικών διατάξεων και τροπολογιών, περιελάμβανε μεταξύ άλλων, το νομοσχέδιο που εισηγήθηκε στη Βουλή των Ελλήνων ο Βουλευτής Ημαθίας της Νέας Δημοκρατίας, Απόστολος, Βεσυρόπουλος.
Στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο, που αφορούσε την πρόσβαση στη δραστηριότητα των πιστωτικών ιδρυμάτων, σε ότι αφορά την προληπτική εποπτεία και τον έλεγχο των πιστωτικών ιδρυμάτων και των επιχειρήσεων επενδύσεων, ο Βουλευτής Ημαθίας και Εισηγητής του νομοσχέδιου, μεταξύ των άλλων, πραγματοποίησε εκτενή αναφορά στις τροπολογίες που σχετίζονται με τον συμψηφισμό του ΦΠΑ μεταξύ ιδιωτών και δημοσίου αλλά και μεταξύ ιδιωτών καθώς και στις διατάξεις για την προστασία των ανέργων, των φοιτητών και των ανθρώπων με χαμηλό εισόδημα, από την υπέρμετρη φορολόγηση τους με βάση τα τεκμήρια διαβίωσης.
Μάλιστα έντονη ήταν και η κριτική του προς το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στο οποίο καταλόγισε ότι ή δεν αντιλαμβάνονται τη σημασία των συγκεκριμένων ρυθμίσεων ή προσποιούνται ότι δεν την αντιλαμβάνονται, κατηγορώντας τους για μικροψυχία. «Ο συμψηφισμός ΦΠΑ ανάμεσα στο δημόσιο και σε ιδιώτες αλλά και μεταξύ ιδιωτών, είναι ένα καθολικό αίτημα του εμπορικού και επιχειρηματικού κόσμου. Οι παραγωγικές τάξεις το επιζητούσαν διακαώς, οι οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες το καθιστούσαν αναγκαιότητα ενώ υπήρξε και δέσμευση μας. Και μιλάμε για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, που πλέον δεν θα είναι υποχρεωμένες να αποδώσουν ΦΠΑ που δεν έχουν εισπράξει. Δεν αντιλαμβάνεται η Αξιωματική Αντιπολίτευση ότι αυτή η ρύθμιση θα δώσει ανάσα σε χιλιάδες επιχειρήσεις, θα διευκολύνει την επιβίωση και την ανάπτυξη τους σε ένα περιβάλλον που έχει ακόμα δυσκολίες. Αποδεικνύεται άγνοια των θεμάτων και των αναγκών της πραγματικής οικονομίας αλλά και την έμφυτη εχθρότητα που σας χαρακτηρίζει απέναντι στην επιχειρηματικότητα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βεσυρόπουλος.
Όσον αφορά τις διατάξεις για την προστασία των ανέργων, των φοιτητών και των χαμηλόμισθων, ο κ. Βεσυρόπουλος τόνισε, ότι με τις νέες ρυθμίσεις, «θα φορολογούνται με την κλίμακα μισθωτών και συνταξιούχων τα άτομα που το πραγματικό εισόδημα τους δεν υπερβαίνει τα 5.000 ευρώ και το τεκμαρτό τα 9.500 ευρώ. Τι σημαίνει αυτό. Σημαίνει ότι αλλάζει το καθεστώς και προστατεύονται άνεργοι, άνθρωποι με χαμηλά εισοδήματα και μικροκαταθέτες που θα φορολογούνταν με το εισόδημα που προκύπτει από τα τεκμήρια διαβίωσης αλλά και με την κλίμακα των ελεύθερων επαγγελματιών, που ως γνωστόν δεν έχει αφορολόγητο» υπογράμμισε ο Βουλευτής Ημαθίας.