Κατηγορίες
Αλεξάνδρεια Αλευράς δελτία τύπου εκλογές Χωρίς κατηγορία

Η Λαϊκή Συσπείρωση Αλεξάνδρειας στο πλευρό των σχολικών φυλάκων

alevras_lsa2014Από τη Λαϊκή Συσπείρωση Αλεξάνδρειας εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο τύπου:

“Η Λαϊκή Συσπείρωση Αλεξάνδρειας σε συνάντηση που είχε με τους σχολικούς φύλακες ενημερώθηκε για τις επικείμενες απολύσεις που ακολουθούν τη διαθεσιμότητα στην οποία είχαν τεθεί. Ως γνωστόν με απόφαση του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, μόλις 526 σχολικοί φύλακες, σε όλη την Ελλάδα, σε σύνολο 2.200 που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα θα έχουν τη δυνατότητα να τοποθετηθούν σε θέσεις εργασίας στα νοσοκομεία, σαν…. βοηθοί υγειονομικού προσωπικού.

Με δεδομένο μάλιστα ότι οι θέσεις αυτές ανήκουν στην κατηγορία Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης και αμείβονται με αυτή τη βάση, πολλοί από τους σχολικούς φύλακες, που θα επανατοποθετηθούν και προηγουμένως ανήκαν στην κατηγορία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, θα δουν τους μισθούς τους να μειώνονται.
Όσοι δεν επιλεγούν παραμένουν σε καθεστώς διαθεσιμότητας, το οποίο λήγει τον επόμενο μήνα και, αν δεν υπάρξει άλλη εξέλιξη, θα πεταχτούν στο δρόμο!.
Η Λαϊκή Συσπείρωση Αλεξάνδρειας καλεί όλους τους δημότες μας να διεκδικήσουν:
-Να σταματήσουν όλες οι διαθεσιμότητες και οι απολύσεις.
-Να επανατοποθετηθούν όλοι οι σχολικοί φύλακες στα σχολεία.
-Να μην εκχωρηθεί η αρμοδιότητα της φύλαξης των δημόσιων σχολείων σε ιδιωτικές ή άλλες «κοινωνικοσυνεταιριστικές» εταιρείες.
– Να αναγνωριστεί ασφαλιστικά – συνταξιοδοτικά η προϋπηρεσία που είχαν οι σχολικοί φύλακες (πέντε περίπου χρόνια με συμβάσεις).

Χρήστος Αλευράς
Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης
Λαϊκή Συσπείρωση Αλεξάνδρειας”