Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Απεργούν σήμερα οι δάσκαλοι

apdask20140404Με απεργία αντιδρούν στην αξιολόγηση των εκπαιδευτικών οι δάσκαλοι.

Σε σχετική ανακοίνωση της η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος αναφέρει: “Κλιμακώνουμε, δυναμώνουμε και διευρύνουμε τον αγώνα μας. Ακυρώνουμε και καταργούμε το θεσμικό πλαίσιο της «αξιολόγησης – χειραγώγησης». Ακυρώνουμε τις εγκυκλίους της ντροπής που βάζουν ζητήματα αντιδημοκρατικής εκτροπής και οπισθοδρόμησης.

Με ενότητα και αγώνα παλεύουμε ενάντια στις άδικες μνημονιακές πολιτικές που «κλέβουν» τη ζωή μας και διαλύουν τη δημόσια εκπαίδευση. Αντιτασσόμαστε στις πρακτικές της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας που μεταθέτει τις ευθύνες της και στοχοποιεί και κατηγοριοποιεί τους εκπαιδευτικούς.

Σταματάμε τα σεμινάρια της ντροπής που απευθύνονται στους νέους αξιολογητές και επαναφέρουν τον «επιθεωρητισμό» και την οπισθοδρόμηση που έχει καταδικαστεί στις συνειδήσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας και της κοινωνίας.”

Τέλος, η ΔΟΕ καλεί τα μέλη της στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας στις 12:00 καθώς και στις κατά τόπους συγκεντρώσεις που διοργανώνουν οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Π.Ε