Κατηγορίες
Αλεξάνδρεια ανακοινώσεις Σπυρίδης Γιώργος Χωρίς κατηγορία

Απάντηση συνδυασμού Σπυρίδη για τις Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις

spiridis_Ο συνδυασμός “Συνεργασία Πολιτών Δήμου Αλεξάνδρειας” (υποφ. δήμαρχος Γιώργος Σπυρίδης) απαντά σε ερώτημα που του ετέθη από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Εργαζομένων στα ΚΔΑΠ (Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών) αναφορικά με το νέο καθεστώς που έχει ήδη εγκαθιδρυθεί σε ορισμένους Δήμους της χώρας μας – και που οι θιασώτες της Επιτροπείας θέλουν να εγκαθιδρύσουν στο σύνολο των Δήμων – σύμφωνα με το οποίο κοινωνικές δομές (όπως παιδικοί σταθμοί κλπ) των Δήμων θα διαλυθούν και θα περάσουν έντεχνα σε “περίεργα” συνεταιριστικά σχήματα στα οποία θα υπάρχουν και ιδιώτες.
Στην απάντησή του ο συνδυασμός αναφέρει τα παρακάτω:

Προς τον Πανελλήνιο Σύλλογο Εργαζομένων στα ΚΔΑΠ (Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών)

Απαντώντας στο από 10-04-2014 ερώτημα που απευθύνατε, σας γνωρίζουμε ότι….

…η δημοτική μας κίνηση είναι ριζικά αντίθετη απόσυρση των Δήμων από τη κοινωνική πολιτική και στην επιχειρούμενη ουσιαστικά ιδιωτικοποίηση και διάλυση των κοινωνικών δομών των Δήμων (παιδικοί, βρεφονηπιακοί, ΚΑΠΗ, πρόγραμμα “βοήθεια το σπίτι” κ.λ.π) μεταξύ των οποίων και των ΚΔΑΠ μέσω της μετατροπής τους σε ΚΟΙΝΣΕΠ (Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις).

Πιστεύουμε αντίθετα ότι στις ιδιαίτερα δύσκολες οικονομικές συνθήκες που διανύουμε, οι κοινωνικές υπηρεσίες των Δήμων πρέπει να διατηρηθούν και να επεκταθούν, παρέχοντας τις υπηρεσίες τους στο σύνολο των δημοτών με προτεραιότητα στους φτωχούς ,τους άνεργους και τους οικονομικά ασθενέστερους.

Στα παραπάνω πλαίσια απαιτούμε να δοθεί λύση στο πρόβλημα χρηματοδότησης και την εξασφάλιση της βιωσιμότητάς των κοινωνικών δομών, προκειμένου να συνεχίσουν να παρέχουν τις σημαντικές υπηρεσίες τους, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα την απασχόληση των εργαζομένων σε αυτές, με πλήρη διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων τους.