Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Αγροτικά προϊόντα: απαιτείται προσοχή στους … “χονδρέμπορους”

polizia2Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δείχνουν οι αγρότες κατά την …πονηρή περίοδο που διανύουμε και η οποία αποδεικνύεται “λουκουμάκι” για τους κάθε είδους απατεώνες που το παίζουν “χονδρέμποροι” και – λόγω της ανάγκης των αγροτών μας για χρήματα – τους εξαπατούν.
Παράδειγμα η περίπτωση εξαπάτησης σε βάρος αγροτών στην Κατερίνη, η οποία εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κατερίνης.
Η διερεύνηση της υπόθεσης από την ΕΛ.ΑΣ. ξεκίνησε με την καταγγελία δύο ημεδαπών αγροτών ότι οι προαναφερόμενοι, παριστάνοντας ψευδώς ότι είναι χονδρέμποροι φρούτων και λαχανικών, τους έπεισαν να τους παραδώσουν από το αγρόκτημά τους γεωργικά προϊόντα αξίας 28.000 ευρώ, καταβάλλοντας τους ως προκαταβολή σε τραπεζικό λογαριασμό το ποσό των 3.500 ευρώ και έκτοτε εξαφανίστηκαν.

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τεσσάρων ημεδαπών ηλικίας 28, 42, 47 και 48 ετών, καθώς και δύο αγνώστων ατόμων, για το αδίκημα της απάτης, ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών και στοιχείων. Προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κατερίνης, ενώ ερευνάται η συμμετοχή των ανωτέρω και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε, θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κατερίνης.