Κατηγορίες
βουλευτές Ελλάδα Χωρίς κατηγορία

Ψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο

voulisyzyt20140330Ψηφίστηκε τελικά το πολυνομοσχέδιο που εφαρμόζει μια σειρά από διατάξεις που ο ΟΟΣΑ θεωρούσε απαραίτητες (ενώ οι “δανειστές” προαπαιτούμενα για να λάβουμε την επόμενη δόση) και που συμπεριελάμβανε επίσης διατάξεις για το κοινωνικό μέρισμα και τις τράπεζες.

Το άρθρο 1 (κοινωνικό μέρισμα και την λεγόμενη εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ) έλαβε 152 “ναι” ενώ κατά ψήφισαν 135 βουλευτές και «παρών» ένας.

Το άρθρο 2 (διατάξεις για τις τράπεζες και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας) έλαβε 151 “ναι” ενώ κατά ψήφισαν 136 βουλευτές και “παρών” ένας.

Διεξήχθη ονομαστική ψηφοφορία – κατόπιν αιτήματος του ΣΥΡΙΖΑ- και σε αυτή δεν υπάκουσαν στις κομματικές επιταγές 3 κυβερνητικοί βουλευτές, οι Γ. Παπανδρέου που καταψήφισε το άρθρο 2 και Απ. Κακλαμάνης που δήλωσε “παρών” ενώ ο Νικήτας Κακλαμάνης δήλωσε “παρών” στο άρθρο 1 και ο Σαμαράς τον διέγραψε σε χρόνο dt από την Κ.Ο. της ΝΔ. Κάτι παρόμοιο δεν έγινε με…… τους άλλους 2 βουλευτές (αν και όπως έλεγαν χθες βράδυ οι δημοσιογράφοι που είναι διαπιστευμένοι στη Βουλή οι φωνές του Βενιζέλου ακούγονταν πολύ μακριά).

Από τους υπόλοιπους – τους λεγόμενους και “ντόρος να γίνεται”, όλοι ψήφισαν “ναι” σε όλα.