Κατηγορίες
Αλεξάνδρεια ανακοινώσεις εκλογές πολιτική

Την Κυριακή στις 11 η παρουσίαση του συνδυασμού του Π. Γκυρίνη

Με δελτίο τύπου που διανεμήθηκε σήμερα ο Παναγιώτης Γκυρίνης κάνει γνωστό πως την Κυριακή 16 Μαρτίου 2014 και ώρα 11:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου «Μάνθος», στην Αλεξάνδρεια θα παρουσιαστούν (επίσημα, πλέον) το όνομα και το λογότυπο του συνδυασμού του, η ιδρυτική του διακήρυξη καθώς και υποψήφιοι για το Δημοτικό Συμβούλιο και τις Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες από όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Αλεξάνδρειας.

Στο ίδιο δελτίο τύπου υπάρχει και η ιδρυτική διακήρυξη του συνδυασμού “Ώρα Ευθύνης”, η οποία αναφέρει τα παρακάτω:

Συμπολίτες- συμπολίτισσες

Ζούμε σε μια εποχή που η ελληνική και η τοπική κοινωνία βιώνει μια βαθιά οικονομική, πολιτική και κοινωνική κρίση εξ αιτίας των αδιέξοδων πολιτικών που εφαρμόστηκαν για πολλά χρόνια στο παρελθόν.
Η κρίση επηρεάζει κυρίως τα χαμηλά και μεσαία οικονομικά εισοδήματα, το κόστος ζωής αυξάνει κι η ανεργία χτυπάει όλα τα νοικοκυριά.
Σ΄ αυτές τις ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες γίνεται αντιληπτή η έλλειψη κοινωνικής συνοχής και η απουσία ισχυρού κοινωνικού κράτους.
Σ΄ αυτήν την εποχή η ενίσχυση της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι αναγκαία και απαραίτητη όσο ποτέ άλλοτε στο παρελθόν.
Στον δήμο Αλεξάνδρειας οι δημότες το 2010 διάλεξαν την απερχόμενη πλειοψηφία να τους διοικήσει με επικεφαλής τον Φ. Δημητριάδη. Η απερχόμενη διοίκηση αποδείχτηκε κατώτερη των περιστάσεων αφού σε όλους τους τομείς απέτυχε. Έλειψε η διαφάνεια στην οικονομική διαχείριση και απουσίασε η συμμετοχική διαδικασία καθώς και ο προγραμματισμός στην υλοποίηση των έργων. Δεν υπήρξε ποτέ η αναγκαία σχέση μεταξύ δημότη- διοίκησης πολύ δε περισσότερο ο σεβασμός του δημότη από την διοίκηση.
Το πώς πολιτεύτηκε ο απερχόμενος δήμαρχος και οι συνεργάτες του είναι γνωστό σε όλους τους δημότες. Όμως, η παράταξή μας είναι υποχρεωμένη να αναδείξει με τον πλέον εμφατικό τρόπο τον βίο και την πολιτεία της διοίκησης που φεύγει.
Το δικό μας πιστεύω περιγράφεται επαρκώς από τις έννοιες «διαφάνεια, αξιοπιστία, αποτελεσματική, λειτουργική και παραγωγική διοίκηση. Αγωνιζόμαστε να κρατήσουμε ζωντανά τα χωριά μας, καθαρές και όμορφες τις γειτονιές, στην πόλη.
Για να πετύχουν όλα αυτά έχουμε σχέδιο που είναι απολύτως υλοποιήσιμο και απαντά στις ανάγκες του δημότη και του κατοίκου. Απαντάει στα προβλήματα της καθημερινότητας που ταλανίζουν όλους μας αλλά απαντάει και στον απαιτούμενο σχεδιασμό ενός σοβαρού δήμου για διεκδίκηση έργων από το ΕΣΠΑ. Δε μιλάμε για εθνικούς πόρους αφού αυτοί είναι περιορισμένοι ούτως ή άλλως. Όμως, δεν έχουμε μονοδιάστατη λογική και γι αυτό ζητάμε από τους συμπολίτες να καταθέσουν τις απόψεις τους και τις προτάσεις τους για να προχωρήσουμε όλοι μαζί, χωρίς εξαρτήσεις και κομματικές ταμπέλες με μόνο στόχο και ζητούμενο την ανάπτυξη του δήμου μας.
Η παράταξη μας βασίζεται στο τρίπτυχο «ενότητα, δημιουργία, ανάπτυξη» γιατί πιστεύουμε ότι όλοι μαζί μπορούμε μονιασμένοι να στηρίξουμε ένα νέο μοντέλο διοίκησης και πολιτικής του δήμου Αλεξάνδρειας.

Προτείνουμε
Στην έδρα κάθε μιας από τις 21 παλιές κοινότητες να λειτουργεί ένα e-KEΠ ώστε κάθε χωριό με τον τοπικό πρόεδρο να έχει όλες τις αρμοδιότητες που του δίνει ο νόμος και που καταχρηστικά δεν αποδόθηκαν από την απερχόμενη διοίκηση σ΄ αυτούς, ώστε να εξυπηρετούνται οι κάτοικοι στον τόπο κατοικίας τους.
Όλος ο μηχανισμός, διοικητικός και μηχανολογικός θα κατανεμηθεί ορθολογικά ώστε από την επομένη της ανάληψης της διοίκησής μας να λειτουργήσει ο δήμος άμεσα. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να χάσουμε ούτε μια μέρα.
Πρώτος στόχος μας είναι να γίνει καταγραφή της δημοτικής περιουσίας που ακόμα και σήμερα, τέσσερα χρόνια μετά, δεν έγινε. Η αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας θα φέρει έσοδα για το δημοτικό ταμείο.
Είμαστε στην εποχή που η παράταξή μας πιστεύει ότι οι μεταρρυθμίσεις είναι αναγκαίες και απαραίτητες. Όμως κάθε μεταρρύθμιση πρέπει να έχει ως κέντρο τον άνθρωπο- πολίτη και όχι να διέπεται από τις υπερβολές και ενίοτε απαράδεκτες λογικές που τελικά ληστεύουν τον δημότη, διαλύουν τις κοινωνικές δομές των δήμων, πτωχεύουν τους ΟΤΑ οι οποίοι είναι το τελευταίο καταφύγιο των πολιτών στην σημερινή εποχή της κρίσης.
Ο δήμος μας πρέπει να είναι στην πρώτη γραμμή της διεκδίκησης πόρων από τους λιγοστούς εθνικούς πόρους, από το ΕΣΠΑ ώστε να περάσει σε μια τροχιά ανάπτυξης σε σημαντικούς τομείς όπως η οικιστική ανάπτυξη, η γεωργία, η κτηνοτροφία και η αλιεία που για μας αφορά σχεδόν όλους τους δημότες μας.
Η ολοκληρωμένη παροχή υπηρεσιών στους πολίτες από τις δομές και τις επιχειρήσεις του δήμου είναι προτεραιότητά μας με μια σωστή, δίκαιη και κοινωνική τιμολογιακή πολιτική ώστε να επιτευχθούν νέα έσοδα αφενός και να παράσχουμε προστασία στις αδύναμες κοινωνικές ομάδες.
Συμπολίτες, συμπολίτισσες
Άνθρωποι με βαθιά γνώση και εμπειρία στην τοπική αυτοδιοίκηση που δεν βαρύνονται με καμιά σκιά, με δημιουργικό παρελθόν στην επαγγελματική και κοινωνική ζωή τους συναντιόμαστε με νέα και φρέσκα πρόσωπα, με ενεργούς και γεμάτους με διάθεση προσφοράς συμπολίτες για να συναποτελέσουμε όλοι μαζί την παράταξη που θα θέσουμε ενώπιον της κρίσης των δημοτών για να ζητήσουμε την εμπιστοσύνη τους ώστε να δουλέψουμε όλοι μαζί για την αναβάθμιση της ζωής όλων.
Εμείς πιστεύουμε σε μια τοπική αυτοδιοίκηση που έχει κέντρο τον άνθρωπο.
Πιστεύουμε στην δίκαιη, ισόρροπη και ισότιμη ανάπτυξη όλων των περιοχών του δήμου
Πιστεύουμε στην θεσμική και δημιουργική συνεργασία με όλους όσοι ζουν και δρουν στον δήμο μας. Όλοι έχουν λόγο, δεν χωράει κανένας αποκλεισμός.
Πιστεύουμε στην πλήρη διαφάνεια διαχείρισης των πόρων, στον τρόπο προγραμματισμού των έργων, στην ανάθεση και εκτέλεση των προμηθειών του δήμου.
Τα παραπάνω είναι οι αρχικοί στόχοι και τα σημεία συζήτησης και καλούμε όλους τους συμπολίτες να συμβάλλουν στην διαμόρφωση του προγράμματός μας αφού έχουμε τη λογική ότι ο θεσμός της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι υπόθεση όλων μας και όχι κάποιων «ειδικών» και «ειδημόνων».
Οι επεξεργασμένες θέσεις, οι προτάσεις που συνοδεύονται με πολιτικές και λύσεις, είναι εχέγγυα που οδηγούν στην ανασυγκρότηση της κοινωνίας σε σταθερά θεμέλια.
Το έμβλημα και το όνομα του συνδυασμού μας ταυτίζονται με την ευθύνη του καθενός για αρμονική συνύπαρξη, ευθυγραμμίζονται με την δημοκρατία του καθήκοντος αφού αν θέλεις να προσφέρεις στον τόπο σου το κάνεις χωρίς προϋποθέσεις και με γνώμονα τις ανάγκες των δημοτών και όχι τις τσέπες των διοικούντων και των κολλητών τους.
Για μας η εκλογική νίκη συνιστά ευθύνη για το έργο που θα αναλάβουμε γνωρίζοντας ότι αυτό θα είναι δύσκολο, επίπονο και ταυτόχρονα προκλητικό. Είμαστε σε θέση να πετύχουμε για να φέρουμε στον τόπο μας ανάπτυξη και προοπτική.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ
«ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ»