Κατηγορίες
Αλεξάνδρεια Γκυρίνης Παναγιώτης δελτία τύπου Δημητριάδης Φώτης εκλογές Χωρίς κατηγορία

Τζίλας απαντά σε “Ώρα Ευθύνης” για τα τελευταία δελτία τύπου

tzilasdeyaalΈως το τέλος της προεκλογικής περιόδου φαίνεται πως θα κρατήσει αυτή η ιδιότυπη στιχομυθία με την ανταλλαγή δελτίων τύπου μεταξύ του συνδυασμού “Ώρα Ευθύνης” του υποψηφίου δημάρχου Παναγιώτη Γκυρίνη και του προέδρου της ΔΕΥΑΑΑλ. Η συνέχεια δίνεται σήμερα, με ανταπάντηση του τελευταίου σε δελτίο τύπου της “Ώρας Ευθύνης”.
Συγκεκριμένα ο Γιώργος Τζίλας αναφέρει στο δελτίο τύπου της Δημοτικής Επιχείρησης που προΐσταται τα παρακάτω (απαντώντας όχι μόνο για τη ΔΕΥΑΑΑλ αλλά και για την ΚΕΔΑ και σε όσα αναφέρθηκε με χθεσινό δελτίο του ο συνδυασμός “Ώρα Ευθύνης”):

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΕΥΑ ΑΛ ΓΙΩΡΓΟΥ ΤΖΙΛΑ
(Σε Δελτίο Τύπου της παράταξης ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ του Π.Γκυρίνη)
Μας προκαλεί μεγάλη έκπληξη η Βιομηχανία Δημιουργίας Καταγγελιών που έχει στήσει ο Υποψήφιος Δήμαρχος κ. Παναγιώτης Γκυρίνης κι όσοι κρύβονται πίσω απ’ αυτόν. Το γραφείο Τύπου της παράταξης του κ. Γκυρίνη κάθε τρείς και λίγο βγάζει πολεμικά ανακοινωθέντα και καταγγέλλει τον Επερχόμενο για δεύτερη θητεία Δήμαρχο κ. Φώτη Δημητριάδη με ένα μάτσο απαξιωτικούς ορισμούς.
Μας προκαλεί πολύ μεγάλη εντύπωση κι ο διθυραμβικός τόνος της επερχόμενης κατά τον κ. Γκυρίνη λαμπρής Νίκης στις επόμενες εκλογές.

Απαντώντας θα επισημάνουμε λίγα πράγματα.
1.Πως τα ξέρει όλα αυτά ο κ. Γκυρίνης, αφού στην περίοδο της Δημαρχιακής Θητείας του κ. Δημητριάδη δεν εμφανίστηκε ποτέ στα δημόσια πράγματα; Όλοι λένε ότι δεν τον ήξερε ούτε ο θυρωρός της πολυκατοικίας, που έλεγε ο παλιός και γραφικός εκείνος πολιτικός ο Γιώργος Κατσιφάφας.
2.Που είδε ο κ. Γκυρίνης τον πανικό και την κατάθλιψη του κ. Δημητριάδη; Μήπως είναι γιατρός νευρολόγος και τον εξέτασε; Μήπως είδε τον πανικό στην πλατεία Ελευθερίας, εκεί που είδε τους έντρομους πολίτες να τρέχουν να σώσουν τις περιουσίες τους από κάποιον ανύπαρκτο κίνδυνο;
3.Γνωρίζει άραγε ο κ. Γκυρίνης κι όλοι όσοι κρύβονται πίσω του το μεγάλο έργο που έχει συντελεστεί σ’ όλους τους συλλόγους του Δήμου Αλεξάνδρειας από τον Παπαδόπουλο τον Δημήτρη και την ΚΕΔΑ, που στάθηκε αρωγός σε όλες τις εκδηλώσεις που έγιναν με άψογο τρόπο; Κι αν γνωρίζει αυτό το έργο είναι δυνατόν να υποστηρίζει ότι υπάρχει σπατάλη χρημάτων και βιομηχανία ρουσφετιών τη στιγμή που η ΚΕΔΑ σε κάθε δαπάνη της ελέγχεται εξονυχιστικά από τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές; Μήπως θέλει να του θυμίσουμε ότι η προηγούμενη Διοίκηση του Δήμου από την οποία κάποια στελέχη τον υποστηρίζουν, με το αζημίωτο φανταζόμαστε, ξόδευε αφειδώς χρήματα του Αλεξανδρινού Δημότη για την εκτόξευση φωτοβολίδων; Μήπως θέλει να του θυμίσουμε πόσες χιλιάδες Ευρώ κόστισαν εκείνες οι εκτοξεύσεις που φώτισαν για λίγα δευτερόλεπτα την πόλη και χρέωσαν τους Δημότες με υπέρογκα ποσά;
4.Για τη ΔΕΥΑ ΑΛ τώρα και για τη διανομή των σωλήνων, στην οποία αναφέρεται το καταγγελτικό Δελτίο Τύπου του κ. Γκυρίνη. Πως τα γνωρίζει αυτά ο κ. Γκυρίνης και καταγγέλλει μάλιστα ότι οι δημότες πρέπει να αντιμετωπίζονται θεσμικά με αξιοκρατικά κι όχι ρουσφετολογικά; Κάνει ρουσφέτια η Διοίκηση του Δημάρχου Φώτη Δημητριάδη, τη στιγμή που επιχορηγείται με το 35% των χρημάτων που ελάμβανε η προηγούμενη Διοίκηση; Κάνει ρουσφέτια και σε μάλιστα σε βιομηχανική παραγωγή, τη στιγμή που ξεχρεώνει τα χρέη των εκατομμυρίων Ευρώ που της άφησαν αμανάτι; Κάνει ρουσφέτια ο κ. Τζίλας τη στιγμή που όλοι οι δημότες ομολογούν ότι η χρηστή Διοίκησή του νοικοκύρεψε την επιχείρηση και την έφερε σε βιώσιμη κατάσταση;
5.Απειλεί μάλιστα ο κ. Γκυρίνης κι όσοι κρύβονται πίσω του, ότι θα ζητήσει και ευθύνες και θα αποκαλύψει όλο το σκηνικό, λες και ο Πρόεδρος της ΚΕΔΑ είναι σκηνογράφος και δεν κάνει τίποτε άλλο από το να στήνει σκηνικά !!!
6.Και κάτι τελευταίο . Η λέξη σωλήνας είναι αρσενικού γένους και το άρθρο που της ταιριάζει είναι το «ο». Άρα η έκφραση « τις σωλήνες» προκαλεί θυμηδία στους δημότες και ασφαλώς εγείρει κάποια σχόλια, που δεν θέλουμε, για λόγους αβροφροσύνης, να τ’ αναφέρουμε. Λίγη Γραμματική αν διάβαζαν εκεί στο Γραφείο Τύπου τέτοια λάθη δεν θα τα έκαναν !!!
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΖΙΛΑΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΕΥΑ ΑΛ