Κατηγορίες
Αλεξάνδρεια ανακοινώσεις δελτία τύπου εκλογές Χωρίς κατηγορία

“Συνεργασία Πολιτών” Δήμου Αλεξάνδρειας: οι 4 βασικοί άξονες του συνδυασμού

logo synergasia politonΑπό τον συνδυασμό “Συνεργασία Πολιτών” με υποψήφιο δήμαρχο Αλεξάνδρειας τον Γιώργο Σπυρίδη, εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο τύπου στο οποίο γίνεται αναφορά στους βασικούς άξονες του συνδυασμού:

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

Υποψήφιος Δήμαρχος Γιώργος Σπυρίδης

Όλοι μας βιώνουμε την κρίση στις μέρες μας και Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ήδη από το 2010 αναφερόταν ξεκάθαρα στον ρολό και την λογική των μνημονίων και του Καλλικράτη.

Τώρα όλοι γνωρίζουμε ότι αυτή η κρίση δεν είναι φυσικό φαινόμενο αλλά είναι μια πολιτική απόφαση και έχει πολύ συγκεκριμένους εντολοδόχους.

Αυτοί δεν είναι άλλοι από το διεφθαρμένο πελατειακό πολιτικό σύστημα που βύθισε ολόκληρη την χώρα και την τοπική κοινωνία στην δίνη μιας άνευ προηγουμένου οικονομικής και κοινωνικής κρίσης.

Οι τοπικές εκλογές είναι η ευκαιρία που δίνεται στον κάθε πολίτη να στείλει στο σπίτι του , όλους αυτούς που με τις μικροεκδουλεύσεις και τους ωμούς εκβιασμούς καταχράστηκαν την εξουσία που τους εμπιστεύτηκε ο λαός.

Οι δημοτικές εκλογές μπορεί να μην είναι ένα δημοψήφισμα ενώπιον των εθνικών εκλογών, αλλά σίγουρα είναι η αρχή της ανατροπής της κυρίαρχης πολιτικής κατάστασης.

Κανένας δεν είναι αθώος του αίματος όταν συνδημότες μας στερούνται βασικών κοινωνικών αγαθών και η κοινωνία βρίσκεται στα πρόθυρα ανθρωπιστικής κρίσης.

Για αυτό και χαλαρές απόψεις του τύπου «δεν μιλάμε για μνημόνιο – αντιμνημόνιο , εδώ είναι τοπικές εκλογές» δεν είναι μόνο λανθασμένες αλλά δεν πείθουν και τον κόσμο , γιατί κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει αυτό που βιώνει στην καθημερινότητα του.

Ο κ. Δημητριάδης εξυπηρέτησε ακριβώς αυτή την λογική , έβαλε πλάτες στην αντιλαϊκή αυτή πολιτική και συνεχώς λειτουργούσε σαν το μακρύ χέρι της κυβέρνησης των μνημονίων, αντί να μάχεται και να κινητοποιεί τους συνδημότες για τα δίκαια τους.

Στις περιπτώσεις που δεν μπόρεσε να δράσει πυροσβεστικά , έμπαινε μπροστά συστήνοντας επιτροπές που ποτέ δεν λειτούργησαν και εξέδιδε άσφαιρα ψηφίσματα τα οποία έμειναν στην γραφειοκρατική λογική που τόσο καλά έχει μάθει να υπηρετεί όλα αυτά τα χρόνια.

Εμείς λοιπόν θα ξεκινήσουμε την ριζική αναδιάρθρωση του Δήμου βασιζόμενοι στους τέσσερεις βασικούς μας άξονες.

Ο πρώτος άξονας είναι η αλληλεγγύη. Η πόλη είναι σε βαθιά κρίση, η φτώχεια εξαπλώνεται γύρω μας, νοικοκυριά απειλούνται με πλειστηριασμούς και αποκλεισμό από βασικά κοινωνικά αγαθά. Ο δήμος οφείλει να στηρίξει τους ανθρώπους αυτούς με κάθε τρόπο, παρέχοντας υλική, νομική ή τεχνική βοήθεια.

Ο δεύτερος άξονας είναι η ποιότητα ζωής. Ζούμε την ερημοποίηση του δήμου από τις Δημοσιές υπηρεσίες και την πλήρη εγκατάλειψη των δημόσιων χώρων με τις πλατείες και τα Δημοτικά στάδια να έχουν καταντήσει χωράφια και με τις υποδομές τους να παραπαίουν. Ο δήμος οφείλει να υπερασπίσει τις Δημοσιές υπηρεσίες να περιφρουρήσει τους δημοσίους χώρους και να αναδείξει μέσω του πολιτισμού τις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου.

Τρίτος άξονας είναι η παραγωγική αναδιοργάνωση του δήμου. Ο δήμος πρέπει να εστιάσει με όλες τους τις δυνάμεις σ’ ένα στρατηγικό σχέδιο που θα προωθεί τις αναπτυξιακές δυνατότητες της περιοχής μας με βάση τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα.

Τέταρτος άξονας είναι η Δημοκρατία, η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ στοχεύει στην ενεργοποίηση των δημοτών και την συμμετοχή τους στην λήψη των αποφάσεων σε αντίθεση με το σημερινό δημαρχοκεντρικό μοντέλο διοίκησης.

Απευθυνόμαστε και καλούμε σε συστράτευση, διάλογο και κοινή δράση όλους τους κατοίκους του δήμου μας και κάθε συλλογικότητα, με στόχο την ανατροπή μιας τελματωμένης για χρόνια κατάστασης στο δήμο μας, με τη συμπαράταξη ,ενεργοποίηση και συμμετοχή όλων των ενεργών πολιτών και του αξιόλογου ανθρώπινου και επιστημονικού δυναμικού που διαθέτει ο τόπος μας.