Κατηγορίες
Ελλάδα Χωρίς κατηγορία

Στη Βουλή 39 υποθέσεις κακοδιαχείρισης σε ΟΤΑ

vouliΥπόθεση υπεξαίρεσης δημόσιου χρήματος από πρόεδρο Τοπικού Διαμερίσματος, μείωση προστίμων σε περιπτώσεις αυθαιρέτων, διαγραφή βεβαιωμένων προστίμων, αναθέσεις έργων και προμηθειών περιλαμβάνονται στις 39 περιπτώσεις κακοδιαχείρισης σε ΟΤΑ που διαβιβάστηκαν στη Βουλή.
Τις σημαντικότερες υποθέσεις κακοδιαχείρισης σε ΟΤΑ Α΄και Β΄ βαθμού τις οποίες ερεύνησε, το 2013, το Σώμα Επιθεωρητών- Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔ) διαβίβασε στη Βουλή ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τα στοιχεία διαβιβάστηκαν μετά από ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, Βασίλη Κικίλια και στο απαντητικό έγγραφο του Σώματος Επιθεωρητών- Ελεγκτών αναφέρονται οι 39 σημαντικότερες υποθέσεις για τις οποίες ολοκληρώθηκε ο έλεγχος, το 2013. Σημειώνεται ότι τα στοιχεία για το 2013 διαβιβάζονται για πρώτη φορά στη Βουλή, με δεδομένο το γεγονός ότι δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί η σύνταξη της έκθεσης πεπραγμένων του συγκεκριμένου έτους.
Μαζί, διαβιβάστηκαν στη Βουλή και οι συνοπτικές εκθέσεις των ετών 2011 και 2012 και στις οποίες περιλαμβάνονται στοιχεία για τις εκθέσεις του ΣΕΕΔ στους ΟΤΑ Α΄και Β΄ βαθμού.