Κατηγορίες
Αλεξάνδρεια Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξάνδρειας πολιτική Χωρίς κατηγορία

Σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο…

dimot symvoulio2014– Με εντάσεις και μια 5λεπτη διακοπή η σημερινή συνεδρίαση.

– Αποσύρθηκε το θέμα για τη συζήτηση επί της αίτησης του εργολάβου για το αποχετευτικό έργο της Μελίκης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου σήμερα στο Δημαρχείο της Αλεξάνδρειας, με σχετικά πολλούς δημότες παρόντες – στην αρχή της και μέχρι ένα σημείο – να την παρακολουθούν  (σε σχέση με προηγούμενες συνεδριάσεις που είχαν αυτό που θα ονομάζαμε “ειδικό” ενδιαφέρον, οπότε ήταν και …αναμενόμενη η παρουσία πολλών συνδημοτών μας).

Στην έναρξη της συνεδρίασης η πρόεδρος του Σώματος Όλγα Μοσχοπούλου ανάγνωσε την επιστολή ανεξαρτητοποίησης του Γ. Γκιουρτζή (ΔΕΝ είναι αυτό το οποίο αναφέραμε σε προηγούμενη ανάρτησή μας. Είπαμε, “ίσως” σήμερα! Αν και κάποια πράγματα σήμερα “λένε πολλά”. Όποιος ήταν παρόν και παρατηρητικός μπορεί να αντιληφθεί τι λέμε!), που είναι γνωστή εδώ και πολύ καιρό.

Ο δήμαρχος στην εισήγησή του ενημέρωσε πως κατά το ταξίδι του στην Αθήνα έχει την προέγκριση δημοπράτησης του κελύφους του Δημοτικού Κολυμβητηρίου ενώ είπε πως πλέον (και αυτό είναι οριστικό) με απόφαση που ελήφθη η 18η Οκτωβρίου θα είναι και επίσημα αργία στην πόλη της Αλεξάνδρειας (επέτειος απελευθέρωσης της πόλης από τους Τούρκους), όποια ημέρα και αν “πέφτει” και όχι την επόμενη Κυριακή της εκάστης 18ης Οκτώβρη, όπως γίνονταν έως τώρα.

Ο Γιώργος Σπυρίδης ζήτησε πληροφόρηση για το θέμα της εντοπιότητας και ότι θα πρέπει “να κοιτάζουμε την τοπική αγορά”.  Υπήρξε μια συνομιλία μεταξύ Σπυρίδη και δημάρχου – έγινε λόγος για απευθείας αναθέσεις αλλά και για αναθέσεις σε επαγγελματίες άλλων πόλεων (πχ για μηχανικούς). Σκοπός μας ήταν να υπάρχουν ώριμες μελέτες όσο το δυνατόν πιο γρήγορα γιατί αν καθυστερούσε το θέμα θα χάνονταν χρήματα, είπε ο Δήμαρχος απαντώντας. Και η συζήτηση διακόπηκε κάπου εκεί.

Ο Χρήστος Αλευράς μίλησε για το θέμα της διακοπής ρεύματος σε σπίτια συνδημοτών μας που αδυνατούν να πληρώσουν (“τιμά όλο το δημοτικό συμβούλιο αυτή η απόφαση” είπε αλλά συνέχισε λέγοντας: “δεν τηρήσατε την απόφαση του ΔΣ ….Οι πληροφορίες μου λένε πως πάρα πολλές οικογένειες αυτή τη στιγμή είναι χωρίς ρεύμα”). Αναφερόμενος στο θέμα των προληπτικών ψεκασμών για τα κουνούπια ανέφερε “Δεν μπορεί να μας κατέχει ο προεκλογικός πυρετός και να αμελούμε τους προληπτικούς ψεκασμούς για τα κουνούπια”, σχολίασε ο Χρ. Αλευράς. Επίσης ζήτησε να μεταδίδονται ζωντανά οι συνεδριάσεις του Δ.Σ.. “Δεν θέλετε την ενημέρωση, τη φοβόσασταν την ενημέρωση όπως ο διάολος το λιβάνι” είπε δηκτικά για το θέμα αυτό.

Απαντώντας σε όσα είπε ο Χρ. Αλευράς, ο δήμαρχος είπε πως το πρόβλημα με τα κουνούπια αντιμετωπίζεται και θα αντιμετωπιστεί με τον καλύτερο τρόπο στο μέτρο του δυνατού. Για τα σχολεία είπε ότι στο επόμενη συνεδρίαση θα έρθει θέμα που θα έχει σχέση με τα τμήματα που καταργήθηκαν και σχετίζονται με την τεχνική εκπαίδευση.
Για την απευθείας μετάδοση των συνεδριάσεων μέσα από το διαδίκτυο απάντησε στον Χρ. Αλευρά ότι “πολύ αργά το σκεφτήκατε να το θέσετε, στην επόμενη πενταετία θα φροντίσουμε να το κάνουμε”. “Για να φροντίσετε πρέπει να είστε και διοίκηση”, είπε ανταπαντώντας στον Δήμαρχο ο δημοτικός σύμβουλος της Λ.Σ.Α.
Το λόγο για τη δημοτική εφημερίδα, απαντώντας σε όσα είπαν ο Χρ. Αλευράς και ο Γ. Απατσίδης (περί συνεχούς προβολής της παράταξης της πλειοψηφίας), έλαβε ο Δ. Παπαδόπουλος, πρόεδρος της ΚΕΔΑ. Και είπε ότι είναι λογικό να είναι σε πρωτοσέλιδο έργα όπως π.χ. το κολυμβητήριο, ενώ κάλεσε σε επίσκεψη στην ΚΕΔΑ ώστε να γίνει και ένας έλεγχος σε αυτά που γράφονται.
Ο Τ. Τασιόπουλος μίλησε, απευθυνόμενος στην πρόεδρο του Δ.Σ για τις παρουσίες δημοτικών συμβούλων, είπε ότι 2 σύμβουλοι – με βάση τον πίνακα αποδεκτών – δεν έλαβαν πρόσκληση και σημείωσε ότι αν όντως δεν έλαβαν πρόσκληση η συνεδρίαση είναι άκυρη. Μίλησε επίσης για τα Φ/Β και τι γίνεται με τους καταπατητές. Στο τελευταίο απάντησε ο δήμαρχος.
Ένταση είχαμε – και να το θυμηθείτε πως ΔΥΣΤΥΧΩΣ θα την έχουμε στο εξής σε ΚΑΘΕ συνεδρίαση του Δ.Σ – μεταξύ πολλών συμβούλων αλλά και του προέδρου των Τρικάλων Δ. Κασνακίδη και του Γ. Κιρκιλιανίδη.

“Οι εντάσεις στα Δημοτικά Συμβούλια έχουν ευχάριστες παρενέργειες” είπε ο Γ. Απατσίδης και συνέχισε λέγοντας “ξαφνικά ακούσαμε ανθρώπους να ομιλούν”. Συνεχίζοντας και απευθυνόμενος στον πρόεδρο των Τρικάλων του είπε ότι “προφανώς τελευταία στα Τρίκαλα συνετελέστηκαν κοσμογονικές αλλαγές που σας ενόχλησαν και αποκτήσατε ξαφνικά φωνή”.

Μέσα στα προ ημερησίας ήταν και ένα θέμα για το ταξίδι της χορωδίας (σημείωση: το καμάρι του Δήμου μας, γιατί είναι μοναδική στην απόδοσή της και από τις λίγες τέτοιου επιπέδου στην Ελλάδα, ένα πραγματικό κόσμημα) και τα έξοδα για αυτό. Το θέμα των εξόδων για το ταξίδι αυτό ψηφίστηκε – και ΟΡΘΑ! – ομόφωνα.

Η συζήτηση συνεχίστηκε με τα υπόλοιπα θέματα (προ ημερησίας και στην ημερήσια διάταξη) και με υπηρεσιακούς παράγοντες και ειδικούς να λαμβάνουν το λόγο για διευκρινήσεις σε διάφορα θέματα (π.χ. οι εγκρίσεις των ισολογισμών δημοτ. επιχειρήσεων). Σημαντικό πάντως είναι ότι τελικά αποσύρθηκε το θέμα της συζήτησης επί της αίτησης του εργολάβου που είχε αναλάβει το έργο της αποχέτευσης της Μελίκης και θέλει να αποσυρθεί διαλύοντας τη σχετική σύμβαση.