Κατηγορίες
ανακοινώσεις εργασία Χωρίς κατηγορία

Παρουσιάστηκε σήμερα το σύστημα “ΆΤΛΑΣ” (Εθνικό Μητρώο Ασφάλισης και Ασφαλιστικής Ικανότητας)

vroutsisΚαταργείται, από την 1η Ιουνίου 2014, η θεώρηση των βιβλιαρίων υγείας, καθώς, με την εφαρμογή του νέου συστήματος «Άτλας» που εγκαινιάστηκε επίσημα σήμερα, η επιβεβαίωση της ασφαλιστικής ικανότητας των ασφαλισμένων θα γίνεται πλέον on line από τους ίδιους τους παρόχους υγείας. Έτσι, μπαίνει οριστικό τέλος στην ταλαιπωρία και τις ουρές των ασφαλισμένων.

To σύστημα «Άτλας», που αποτελεί μια θεμελιακή μεταρρύθμιση για την αναβάθμιση της οργάνωσης και λειτουργίας του ασφαλιστικού συστήματος παρουσίασε σήμερα ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας  Γιάννης Βρούτσης.

Σε γενικές γραμμές, με το σύστημα “ΑΤΛΑΣ”:

  • Συγκροτείται το Εθνικό Μητρώο Ασφαλισμένων στο οποίο καταγράφονται, τόσο οι άμεσα, όσο και οι έμμεσα ασφαλισμένοι.
  • Συγκεντρώνεται για πρώτη φορά η ασφαλιστική ιστορία ανά ασφαλισμένο.
  • Συγκροτείται το Εθνικό Μητρώο Δικαιούχων περίθαλψης και καταργείται η θεώρηση των βιβλιαρίων. Η ασφαλιστική ικανότητα όλου του πληθυσμού συγκεντρώνεται σε ένα κεντρικό σύστημα, το οποίο θα ενημερώνεται σε πραγματικό χρόνο από τους φορείς κοινωνικής ασφάλισης.
  • Ψηφιοποιείται και μηχανογραφείται όλο το κανονιστικό πλαίσιο της θεμελίωσης και απονομής συντάξεων.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν, με το νέο σύστημα κάθε εργαζόμενος θα μπορεί να έχει ανά πάσα στιγμή και από τον προσωπικό του υπολογιστή πρόσβαση στο “ασφαλιστικό βιογραφικό” του από την πρώτη στιγμή που θα εισέλθει στην αγορά εργασίας μέχρι και τη συνταξιοδότησή του.

2 απαντησεις στο “Παρουσιάστηκε σήμερα το σύστημα “ΆΤΛΑΣ” (Εθνικό Μητρώο Ασφάλισης και Ασφαλιστικής Ικανότητας)”

Καλο αυτο με τον αλλα δεν μπορω να μπω στην ιστοσελιδα.Ας εβγαζε ομως και τις Συνταξεις λιγο πιο γρηγορα.μηνες ειμε στο περιμενε.

Επιτέλους………………κάθε χρόνο μάζεψε χαρτιά….βεβαιώσεις ότι ζεις, ότι σπουδάζεις, ότι πληρώνεις, ότι, ότι, 1000 ότι!!!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.