Κατηγορίες
ανακοινώσεις Ημαθία Χωρίς κατηγορία

Οι Εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας για το Μουσείο Εκπαίδευσης και τους σχολικούς φύλακες

8raniaΟ Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ημαθίας εξέδωσε 2 ψηφίσματα αναφορικά με τα θέματα του Μουσείου Εκπαίδευσης Βέροιας και των σχολικών φυλάκων.

Συγκεκριμένα αναφέρουν τα εξής:

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Η απόφαση του Δήμου για τη μεταστέγαση του Μουσείου Εκπαίδευσης στο χώρο του σχολικού συγκροτήματος του 3ου – 14ου Δ.Σ. Βέροιας μας βρίσκει κάθετα αντίθετους και είναι βέβαιο ότι δημιουργεί πολλά προβλήματα.

Η δημιουργία του σχολικού συγκροτήματος στα Γιοτζαλίκια είναι μια μοναδική ευκαιρία για να επιλυθούν τα σοβαρά προβλήματα συμφόρησης των μαθητών στα υπόλοιπα σχολεία της πόλης. Με αυτή την απόφαση του Δήμου το νέο σχολικό κτίριο είναι «δώρο – άδωρο». Δεν είναι σωστό σε καμία περίπτωση ένα σχολικό κτίριο να γίνει μουσείο. Οι μαθητές δεν είναι απλά νούμερα για να χωρέσουν στοιβαγμένοι στις αίθουσες. Απαιτούνται χώροι και για άλλες χρήσεις. Χώροι για το ολοήμερο σχολείο, ηλεκτρονικούς υπολογιστές, εργαστήρια, βιβλιοθήκες. Ας μη ξεχνάμε ότι οι λιγότεροι μαθητές ανά τάξη δημιουργούν το κλίμα για μια ποιοτική εκπαιδευτική διαδικασία.

Δεν είμαστε αντίθετοι με τη μεταστέγαση του Μουσείου Εκπαίδευσης. Η θέση μας είναι γνωστή από καιρό, με την οποία ομόφωνα προτείνουμε τη μεταφορά του στο κτίριο του παλαιού Δικαστηρίου, το οποίο πρέπει να παραμείνει στο Δήμο και να απεμπλακεί από την εκποίησή του στο ΤΑΙΠΕΔ. Το συγκεκριμένο κτίριο μπορεί επίσης να στεγάσει πολιτιστικούς Συλλόγους της πόλης με σκοπό παράλληλα και την αναζωογόνηση της υποβαθμισμένης Πλατείας Ωρολογίου.

Απαιτούμε την ανάκληση της αρχικής απόφασης

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥΣ ΦΥΛΑΚΕΣ

O Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας καταδικάζει την απόφαση της κυβέρνησης, για την κατάργηση του θεσμού των σχολικών Φυλάκων από τα σχολεία. Ένας θεσμός εργαλείο στην ομαλή λειτουργία τη σχολικής κοινότητας, η απουσία της οποίας από τα σχολεία είναι ήδη εμφανής, αφού παρατηρούνται ζημιές στα σχολεία. Η παρουσία των σχολικών φυλάκων στη σχολική ζωή διευκολύνει την καλή και ήρεμη λειτουργία των σχολείων, θεωρούμε ότι αυτός ο θεσμός είναι απαραίτητος στην καθημερινότητα της σχολικής ζωής και με την παρουσία τους οι Σχολικοί Φύλακες συμβάλουν στη καταπολέμηση κάθε είδους βιαιοπραγίας και παρανομίας εντός των σχολικών χώρων.

Τέτοιες ακραίες αποφάσεις βλάπτουν την παιδεία καταργούν τα δικαιώματα των εργαζομένων, καταστρέφουν τις ζωές των ανθρώπων και οδηγούν την κοινωνία στην πλήρη εξαθλίωση και υποβάθμιση της ζωής των πολιτών.

Ζητούμε την οριστική επανατοποθέτησή τους στις σχολικές μονάδες.