Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Δώρο Πάσχα: με δυο κουβέντες

euromoneyΜόνο οι υπάλληλοι του ιδιωτικού τομέα και οι άνεργοι του ΟΑΕΔ θα λάβουν δώρο Πάσχα 2014 αφού για τους δημόσιους υπάλληλους και συνταξιούχους έχει καταργηθεί ενώ η τελική ημερομηνία καταβολής από τους εργοδότες είναι η Μεγάλη Τετάρτη 16 Απριλίου.
Συγκεκριμένα όλοι οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα και οι άνεργοι εγγεγραμμένοι του ΟΑΕΔ θα λάβουν δώρο Πάσχα 2014 και η νομοθεσία προβλέπει για τον υπολογισμό του την χρονική περίοδο που εργάστηκε ο εργαζόμενος στην επιχείρηση ή την διάρκεια τακτικής επιδότησης που λαμβάνουν οι επιδοτούμενοι άνεργοι του ΟΑΕΔ.
Για τους δημοσίους υπαλλήλους και συνταξιούχους …… το Δώρο Πάσχα έχει καταργηθεί αλλά για φέτος έχουν να λαμβάνουν τις κοινωνικές παροχές από το Πρωτογενές πλεόνασμα που ανακοινώθηκαν στις 19/3/2014. Το δώρο Πάσχα καταβάλλεται την Μεγάλη Τετάρτη, εννοείται βέβαια ότι ο εργοδότης μπορεί να καταβάλλει το δώρο και νωρίτερα από την παραπάνω ημερομηνία. Για το δώρο Πάσχα παρακρατούνται εισφορές υπέρ του ΙΚΑ και Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών.
Το δώρο Πάσχα σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται να καταβληθούν σε είδος, αλλά μόνο σε χρήμα.