Κατηγορίες
γνώμη - σχόλιο επικαιρότητας Ελλάδα Χωρίς κατηγορία

Γερμανικές αποζημιώσεις: δεν θα δώσουν δεκάρα όσο δεν υπάρχει βούληση

fasc2Δεν υπάρχει (ούτε υπήρξε ποτέ, ούτε θα υπάρξει στο μέλλον) περίπτωση οι Γερμανοί να πληρώσουν οτιδήποτε στην Ελλάδα για πολεμικές αποζημιώσεις, όσο η Ελλάδα δεν διεκδικεί επίσημα.
Αυτό είναι το συμπέρασμα μετά από όλα όσα έχουν ακουστεί το τελευταίο πενθήμερο – μετά και από την επίσκεψη του Γερμανού προέδρου στη χώρα μας. Από αναρμοδιότητες μέχρι …ηθικές υπευθυνότητες ακούσαμε, από διάφορες πλευρές.
Οι Γερμανοί επιμένουν πως το θέμα έχει εξεταστεί διεξοδικά και πως δεν υπάρχει λόγος να ομιλεί οποιοσδήποτε για πολεμικές αποζημιώσεις.
Αν κάτι δεχθούν – κάτι!! –  αυτό θα είναι μια συζήτηση για το αναγκαστικό δάνειο (αυτό που πήραν οι αρχές κατοχής έχοντας το πιστόλι στον κρόταφο της Ελλάδας), γιατί εκεί δεν μπορούν να κάνουν τίποτε απολύτως: μέχρι και ο Χίτλερ είχε αρχίσει να δίνει δόσεις και αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει ουδείς. Θα δώσουν και 5-6 δις, έτσι για τα μάτια του κόσμου και τέλος! Τόσο απλά, τόσο όμορφα. Και αυτό γιατί δεν υπάρχει η βούληση για κάτι άλλο, είναι εμφανέστατο αυτό.
Να σημειωθεί πως η χώρα μας είναι η μόνη που δεν έχει λάβει οτιδήποτε, παρά τις τεράστιες ζημίες που υπέστη κατά τον Β’ Π.Π. και σε ανθρώπινο δυναμικό αλλά και σε υποδομές.