Κατηγορίες
Αλεξάνδρεια πολιτισμός - παράδοση - ψυχαγωγία Χωρίς κατηγορία

Βράβευση του Γ. Ντελιόπουλου χθες από τη Μητρόπολη – παρουσίαση και του νέου του βιβλίου

vravdeliopΜε τον το Χρυσό Σταυρό του Αποστόλου Παύλου τιμήθηκε χθες από τον Μητροπολίτη Βέροιας, Νάουσας και Καμπανίας Παντελεήμονα, ο λαογράφος και ερευνητής της τοπικής ιστορίας Γιώργος Ντελιόπουλος.

Η απονομή της ανώτερης διάκρισης που μπορεί να λάβει κάποιος από την τοπική μητρόπολη έγινε στην εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου του Γ. Ντελιόπουλου που τιτλοφορείται “Από τη ζωή και τον πολιτισμό στο Ρουμλούκι” (η οποία διοργανώθηκε στο πλαίσιο των Κ’ Παύλειων).

Εμφανώς συγκινημένος ο Γ. Ντελιόπουλος απηύθυνε κάλεσμα στις τοπικές αρχές να χρησιμοποιήσουν το αρχείο του (το οποίο, λόγω της σχέσης που έχει η “Περισκόπηση” με τον Ντελιόπουλο, σας διαβεβαιώνουμε πως είναι τεράστιο και σε όγκο αλλά και σε πλούτο γνώσης και πηγών που δεν υπάρχουν πλέον αλλού), ώστε να παραμείνει η μνήμη για αυτά που χάθηκαν.

Κατά τη βράβευση μίλησαν ο Γρηγόρης Γιοβαννόπουλος (δάσκαλος – ιστορικός), ο Διονύσης Ματόπουλος (πρόεδρος του Λαογραφικού Ομίλου “Το Ρουμλούκι”), η φιλόλογος Πολυμένου Ευαγγελία και ο Διονύσιος Ανθόπουλος, αρχιμανδρίτης.