Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Αντιδράσεις για το πολυνομοσχέδιο – δείτε τι αλλαγές περιλαμβάνει

vouli1Έχουμε να δούμε πάλι πολλούς αδιάβαστους…

Αν κάνετε τον κόπο και διαβάστε μέχρι το τέλος την ανάρτηση, θα δείτε πως υπάρχουν πολλές αλλαγές. Μόνο επιγραμματικά να τα διαβάσει κάποιος, θέλει χρόνο.

Το απόγευμα της Παρασκευής, με αφορμή τις ρυθμίσεις του πολυνομοσχεδίου το οποίο κατατέθηκε στη Βουλή (191 σελίδες, που θα πρέπει να διαβαστούν, να κατανοηθούν και μετά να ψηφιστούν από τους βουλευτές – εκτός κι αν για μια ακόμη φορά πάνε αδιάβαστοι να ψηφίσουν!) οι εκπρόσωποι του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, της Ένωσης Ελληνικού Βιβλίου, της Συντεχνίας Αρτοποιών Αθηνών Προαστίων Περιχώρων και του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας εξαπέλυσαν σφοδρή επίθεση εναντίον της κυβέρνησης.

Από την άλλη, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στέλνει, δια του ελαχίστης για αυτή σημασίας θέματος του γάλακτος ένα μήνυμα: “δεχθείτε τα όλα!”

Με δυο λόγια στο πολυνομοσχέδιο γίνεται αναφορά, άρα και αλλαγές, σε μια σειρά από θέματα: φάρμακα και τα φαρμακεία, γαλακτοκομικά προϊόντα, λιανεμπόριο, υγρά καύσιμα, βιβλία, αρτοποιεία, δομικά υλικά, τουριστικές μεταφορές και τουριστικά λιμάνια. Επίσης γίνονται ρυθμίσεις που ανοίγουν την Κερκόπορτα για το άνοιγμα των καταστημάτων και τις Κυριακές. “Πιλοτικά” αναφέρονται τρεις περιοχές της χώρας.

.

Περιλαμβάνονται επίσης ρυθμίσεις του υπουργείων Διοικητικής Μεταρρύθμισης (αποζημιώσεις, επιδόματα ανεργίας, διαθεσιμότητα), Υγείας (διαθεσιμότητα και κινητικότητα στα Νοσοκομεία), Εργασίας (μείωση εργοδοτικών εισφορών, ζητήματα ΟΑΕΕ, μακροχρόνιοι άνεργοι), Υποδομών (ΟΣΕ) και Ενέργειας, ρυθμίσεις για το επαγγέλματα του αναλογιστή και του εκτιμητή, διατάξεις που αφορούν στο Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) και γενικά θέματα αποκρατικοποιήσεων (π.χ. Ιππόδρομος). Παράλληλα ρυθμίζονται οργανωτικά θέματα της Γενικής Γραμματείας Δημοσιονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών, ζητήματα της ΕΛΣΤΑΤ και του ΟΔΔΗΧ.

.

Φυσικά δεν ξεχνιέται ο τραπεζικός κλάδος – υπάρχουν ρυθμίσεις που επιτρέπουν την ταχύτερη ιδιωτικοποίησή του.

.
Τέλος περιλαμβάνονται όλες οι ρυθμίσεις του μίνι-φορολογικού νομοσχεδίου που αφορούν στα πρόστιμα και άλλες διατάξεις.