Κατηγορίες
διάφορα εκλογές Ελλάδα Χωρίς κατηγορία

Αλλαγές της τελευταίας στιγμής στον “Καλλικράτη”

tmetΜε το φόβο ότι θα ανοίξει ο Ασκός του Αιόλου ξεκινά η ιστορία να αλλάξει εν μέρει ο “Καλλικράτης” ως προς τα μεγάλα νησιά και τους δήμους σε αυτά.
Τα 5 μεγάλα νησιά (Λέσβος, Κεφαλονιά, Κέρκυρα, Ρόδος και Χίος) με τον “Καλλικράτη” είχαν από έναν δήμο. Όμως λίγο η έκταση, λίγο τα προβλήματα (που ούτως ή άλλως ο “Καλλικράτης” φρόντισε να υπάρχουν σε όλη τη χώρα), έγινε εμφανές πως το σύστημα δεεεεν δουλεύει όπως θα έπρεπε. Έτσι αποφασίστηκε το σπάσιμο σε μικρότερους δήμους.
Αυτή η ιστορία μπορεί όμως να ανοίξει την όρεξη και σε άλλους, που θα ήθελαν την αποχώρησή τους από δήμους που δεν βρίσκονται στα μεγάλα νησιά αλλά στην ηπειρωτική Ελλάδα.
Τέσσερα χρόνια έκαναν να καταλάβουν τι γίνεται και πόσο συντελεί ο “Καλλικράτης” στην εμφάνιση δυσλειτουργιών αλλά και στην ερήμωση των πάντων.

Για την ιστορία αυτή πάντως υπάρχουν και κατηγορίες επειδή το θυμήθηκαν τώρα, προεκλογικά.

(Πάντως η κατάσταση θυμίζει λίγο εκείνο το απίθανο που είχαν κάνει οι ΠΑΣΟΚοι τελευταίες δέκα μέρες πριν φτάσει στη Βουλή ο “Καλλικράτης”, όταν αποφάσισαν να συγχωνευτούν τελικά με άλλους δήμους ακόμη και δήμοι άνω των 10.000 κατοίκων που προέρχονταν από προηγούμενη συγχώνευση με τον “Καποδίστρια”, ώστε να βγαίνουν τα νούμερα).