Κατηγορίες
Αλεξάνδρεια άρθρα Χωρίς κατηγορία

Άρθρο (Τ. Τασιόπουλος): Φεουδαρχία τέλος

tassiopoulosΤο Μάιο ολοκληρώνεται μια εποχή σοβαρότατων αλλαγών μέσα στο φεουδαρχικό σύστημα μιας ΟΜΑΔΑΣ κακομαθημένων και στυγνών επαγγελματιών που χωρίς προσόντα, χωρίς ήθος και χωρίς αξιοπρέπεια φρόντισαν με τη δημιουργία μιας κλίκας, μέσα και έξω από τους δήμους, να εκβιάζουν υποτακτικούς με σκουριασμένα ή συμβιβασμένα μυαλά ώστε να μοιράζουν με το αζημίωτο κομματιασμένα έργα σε συγγενείς και φίλους.

Έτσι καλλιεργήθηκε μια αντίληψη ότι ο Δήμος είναι λάφυρο προς λεηλάτηση και όσοι μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο ξεσκέπαζαν άνομα σχέδια αυτόματα έμπαιναν στο στόχαστρο τόσο μέσα στην αίθουσα των συνεδριάσεων όσο και στον φιλικό τύπο.

Οι φίλοι δεν είδαν τίποτε από τη ρύπανση δυο δήμων με τα σκουπίδια και τα στραγγίδια των απορριμμάτων που τόσες φορές ανέδειξαν δυο δημοτικοί σύμβουλοι, δεν άκουσαν ποτέ για κατατμήσεις έργων, για φιλικές αναθέσεις, για δικαστικές εμπλοκές, για καταδικαστική απόφαση δημάρχου και δημοτικών συμβούλων, για εισαγγελικές παραγγελίες, για πλήρη συσκότιση των πάντων με το πρόσχημα των προσωπικών δεδομένων από τους “Αρχαγγέλους της διαφάνειας”.

Οι φίλοι, όσο πλησίαζε το τέλος του απερχόμενου δημάρχου ήταν επόμενο πως απροκάλυπτα θα συγκάλυπταν το μοντέλο λειτουργίας του δήμου που έχει χρεοκοπήσει, θα απέκρυπταν το ότι οι τοπικοί άρχοντες προτάσσουν τα μικρά εξουσιαστικά τους σύνδρομα και τις μικροεξυπηρετήσεις τους με αντικείμενο συναλλαγής τα πολύτιμα ψηφαλάκια.

Οι φίλοι λοιπόν στην πραγματικότητα κάνουν κινήσεις που εξυπηρετούν εκείνο που θέλουν να κρύψουν.

Ο δημόσια γράφων, βέβαια, που ξέρει δυο πράγματα αλλά γράφει το ένα αποσιωπώντας το άλλο για εκδούλευση, είναι ίδιος με τον πολιτικό που δεν καταλαβαίνει την ευθύνη που αναλαμβάνει και φυσικά και οι δυο όταν δεν υφίστανται τις συνέπειες των πράξεών τους δεν συνετίζονται και καταντούν επικίνδυνοι.

Όμως ένας δήμος, για να προκόψει, δεν απαιτεί μόνο πλειοψηφίες αλλά και συνεναίσεις.

Κυρίως όμως απαιτεί ηγεσίες που δεν είναι της συγκάλυψης και της αδιαφάνειας, αλλά ηγεσίες που παρέχουν εγγυήσεις.

Αλλά ένα αυτοδιοικητικό σχήμα δεν είναι μόνο ο υποψήφιος δήμαρχος που μπορεί να είναι τίμιος ή καταδικασμένος. Είναι όλοι οι άλλοι που συνιστούν της ηγετική ομάδα και πρέπει να είναι εξίσου τίμιοι και όχι δικαστικά καταδικασμένοι.

Συνεπώς πρέπει να ξεσκαρταριστούν όσοι νομίζουν πως έχουν δημοτικό ενοικιοστάσιο και κούρασαν με τα τερτίπια τους δεκαετίες ολόκληρες. Πρέπει δηλαδή να παραμεριστούν οι παλαιοί “αρχιτέκτονες” και η παλαιά αντίληψη της αρχιτεκτονικής που για το μόνο που νοιάστηκαν ήταν να στήσουν το μαγαζάκι τους, για να μπορούν να διορίζουν συγγενείς και φίλους και να ανακατεύουν μηχανόσημα για τις απευθείας αναθέσεις έργων.

Είναι λοιπόν καθήκον όλων να αποτρέψουν την επανάληψη μιας αδιαφανούς και καταστροφικής διαχείρισης η οποία οδήγησε το δήμο σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Τάσος Τασιόπουλος,

Δημοτικός Σύμβουλος

Υ.Γ.: Στο “Ράδιο Αλεξάνδρεια” το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014, όταν ρωτήθηκα αν εκπροσωπώ κάποιον συνδυασμό απάντησα ότι εκπροσωπώ μόνον τον εαυτό μου και κανέναν άλλον, και ότι θα στηρίξω όσο μπορώ τον Παναγιώτη Γκυρίνη.

Όταν στο τέλος της εκπομπής τέθηκε από τον παρουσιαστή αυτής θέμα “δεύτερου γύρου” απάντησα τα εξής: “Κοίταξε, σε ότι αφορά το ΚΚΕ έκανα προσωπικά επαφή και έχω την εντύπωση ότι ήταν μια καλή επαφή και έχει δώσει καλά αποτελέσματα”, εννοώντας και εξηγώντας – ύστερα από παρέμβαση του Χρήστου Αλευρά – ότι στο δεύτερο γύρο θα είμαι απέναντι στην κακοδιαχείριση του κ. Δημητριάδη – αν είναι στον δεύτερο γύρο – όποιος και αν είναι ο αντίπαλος, και αν αυτός είναι ο Χρήστος Αλευράς θα είμαι μαζί του καθώς αυτό προκύπτει και από την συνέργεια που αναπτύχθηκε σε επιμέρους ζητήματα στη διάρκεια της παρούσας δημοτικής περιόδου.

Είναι προφανές συνεπώς πως αφού δήλωσα πως εκπροσωπώ μόνο τον εαυτό μου, να μιλούσα μόνο για λογαριασμό μου και ο δικός μου λογαριασμός είναι στο δεύτερο γύρο και υπέρ του Χρήστου Αλευρά.

Άρα η γκάφα σχετικής δημοσιότητας – δεν το έγραψαν και οι Τάιμς της Νέας Υόρκης που έχουν αγοραστικό κοινό – αποκάλυψε στους λιγοστούς λαθραναγνώστες πως υπάρχουν “πρόθυμοι” και βέβαια έδωσε αφορμή για περισσότερες και καλύτερες εξηγήσεις. Και για τα δυο τους “πρόθυμους” τους ευχαριστώ!