Κατηγορίες
Αλεξάνδρεια ανακοινώσεις τοπικά νέα Χωρίς κατηγορία

Παν. Γκυρίνης: “κορυφαίο θέμα το περιβάλλον για την παράταξή μας”

gyrinis pan 4Από το γραφείο τύπου του υποψηφίου δημάρχου Αλεξάνδρειας Παναγιώτη Γκυρίνη εστάλη η ακόλουθη ανακοίνωση:

Παρέμβαση για το περιβάλλον – Ανύπαρκτη πολιτική για το περιβάλλον από την διοίκηση Δημητριάδη – Κορυφαίο θέμα για την παράταξή μας

Το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Νίκου Σαλτουρίδη από τα Τρίκαλα αναγκάζει την παράταξή μας «ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ» να πάρει θέση για το μεγάλο θέμα της μόλυνσης του περιβάλλοντος, της ανύπαρκτης πολιτικής διαχείρισης εκ μέρους της διοίκησης του δήμου αλλά και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Σε όλο το εύρος του δήμου Αλεξάνδρειας είναι γνωστό ότι συντελείται μια συνεχής και αδιάκοπη μόλυνση του περιβάλλοντος είτε από ενδογενείς είτε εξωγενείς παράγοντες. Το αποτέλεσμα αυτής της νοσηρής κατάστασης είναι η αύξηση κρουσμάτων καρκίνων στην περιοχή που κυριολεκτικά θερίζει και βέβαια η υποβάθμιση της ποιότητας ζωής όλων των πολιτών.

Εργοστάσια και διάφορες μονάδες λειτουργούν χωρίς να λειτουργούν τους βιολογικούς τους καθαρισμούς μολύνοντας τα στραγγιστικά κανάλια. Αποθήκες «φιλοξενούν» ληγμένα φυτοφάρμακα και λιπάσματα που είναι βόμβες κατά της υγείας όλων μας και του τοπικού περιβάλλοντος. Η διαχείριση των σκουπιδιών είναι ανύπαρκτη και αφενός ξοδεύονται εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ στον διαβόητο σταθμό μεταφόρτωσης πλην όμως δεν τηρείται κανένας συμβατικός όρος και έχει ρυπανθεί η περιοχή που έχει χωροθετηθεί για τον σκοπό αυτό. Η διοίκηση Δημητριάδη δεν έβαλε ποτέ στην ατζέντα της, αν είχε ποτέ τέτοια ατζέντα, την διαχείριση των κενών κουτιών των φυτοφαρμάκων που σήμερα καίγονται εκλύοντας τοξικό καπνό με τα συνεπακόλουθα αποτελέσματα.

Τα παραδείγματα θα μπορούσε να είναι ατελείωτα και ο κατάλογος της ρύπανσης μεγάλος αλλά σημασία για την παράταξή μας έχει «τι μέλλει γενέσθαι».

Η «ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ» και ο υποψήφιος δήμαρχος Παναγιώτης Γκυρίνης δεσμεύονται δημόσια και κατηγορηματικά ότι το περιβάλλον και η προστασία του είναι ένα από τα πρώτα θέματα της διοικητικής μας ατζέντας και δηλώνουμε ότι δίνουμε μεγάλο βάρος στον τομέα αυτόν τόσο σε διοικητικό επίπεδο όσο και σε πολιτικό. Απαντάμε σε πολιτικό επίπεδο με την δημιουργία τμήματος περιβαλλλοντικής πολιτικής με επικεφαλής αρμόδιο αντιδήμαρχο και ο οποίος θα έχει ως αρωγούς τόσο την υπηρεσία του δήμου όσο και ένα επιτελείο ειδικών επιστημόνων του Δήμου Αλεξάνδρειας που όλοι μαζί και με την αρωγή των ευαισθητοποιημένων πολιτών, συλλόγων και οργανώσεων να σώσουμε το περιβάλλον και να δημιουργήσουμε μια νέα κουλτούρα.

Η παράταξή μας «ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ» θα επανέρθει στο θέμα του περιβάλλοντος με αναλυτικό τρόπο τόσο στο πρόγραμμα που θα τεθεί στην κρίση του λαού του δήμου Αλεξάνδρειας όσο και στην δημόσια διαβούλευση όπου κάθε συμπολίτης θα έχει την δυνατότητα να συμπληρώσει, να κριτικάρει, να συνδιαμορφώσει με μας, το αύριο του δήμου μας.