Κατηγορίες
Ελλάδα επικαιρότητα Χωρίς κατηγορία

Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος: κλειστά φαρμακεία στις 10 και 11 Μαρτίου

farmaciaΚλειστά θα μείνουν τα φαρμακεία της χώρας τη Δευτέρα 10 και την Τρίτη 11 Μαρτίου, μετά από την ομόφωνη απόφαση που ελήφθη σήμερα το απόγευμα από τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου θα συνεδριάσει ξανά το μεσημέρι της Τρίτης 11 Μαρτίου.

Στη σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε αναφέρονται τα ακόλουθα:

ΠΡΟΣ

Φαρμακευτικούς Συλλόγους της Χώρας

Όλους τους φαρμακοποιούς

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Το ΔΣ του ΠΦΣ που συνεδρίασε μαζί με τους προέδρους των μεγάλων ΦΣ αποφάσισε ομόφωνα την κήρυξη 48ωρης προειδοποιητικής πανελλαδικής απεργίας για την Δευτέρα και Τρίτη 10 και 11 Μαρτίου.

Οι αφόρητες πιέσεις της Τρόικας και όλων όσων θέλουν να διαλύσουν τα φαρμακεία και να παραχωρήσουν τη φαρμακευτική περίθαλψη σε συγκεκριμένα συμφέροντα απαιτούν την εφαρμογή όλων των όρων της στημένης μελέτης του ΟΟΣΑ που αφορούν τα φάρμακα.

Όλα τα θέματα είναι ανοιχτά.

– Ιδιοκτησιακό καθεστώς φαρμακείων και πληθυσμιακά κριτήρια ίδρυσης φαρμακείων

-ΜΥΣΥΦΑ στα S/M – απελευθέρωση τιμής

– Ωράρια φαρμακείων ελεύθερα

-Συμμετοχή – εξαγορά φαρμακείων από κεφαλαιούχους μη φαρμακοποιούς και την δημιουργία αλυσίδων .

Μπροστά σ΄αυτήν την επιμονή που ουσιαστικά είναι το τέλος του φαρμακείου όπως το γνωρίσαμε , εργασθήκαμε και ζήσαμε τις οικογένειές μας, δίνουμε τον υπέρτατο αγώνα επιβίωσης.

Η 48ωρη απεργία είναι η αρχή μιας σειράς κινητοποιήσεων που στοχεύουν να δείξουν σ΄όλους τους Έλληνες, την ολοκληρωτική καταστροφή της φαρμακευτικής περίθαλψης και των φαρμακείων.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ