Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Με τους σχολικούς φύλακες του Δήμου Αλεξάνδρειας συναντήθηκε ο Π. Γκυρίνης

DSCN0027Συνάντηση στο γραφείο του συνδυασμού “Ώρα Ευθύνης” με τους σχολικούς φύλακες της Αλεξάνδρειας είχε σήμερα νωρίς το μεσημέρι ο υποψήφιος δήμαρχος Αλεξάνδρειας Παναγιώτης Γκυρίνης.
Οι σχολικοί φύλακες εξέθεσαν την κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί έως σήμερα, τις τελευταίες εξελίξεις σε πανελλαδικό αλλά και σε τοπικό επίπεδο (μετά και από τη δίκη που έγινε πριν από περίπου 15 ημέρες στη Βέροια) ενώ ζήτησαν τη βοήθεια του υποψηφίου δημάρχου για το θέμα τους.
Με τη σειρά του ο κ. Γκυρίνης όχι μόνο εξέφρασε την αντίθεσή του στη σχεδιαζόμενη κατάργηση του θεσμού – αφού όπως ανέφερε το έργο των φυλάκων είναι πολύ σημαντικό – αλλά σημείωσε πως θα πρέπει να ενισχυθεί. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, “θα πιέσουμε την Κυβέρνηση ώστε οι σχολικοί φύλακες να συνεχίσουν την προσφορά τους ως υπάλληλοι του Κράτους. Αν αυτό δεν καταστεί δυνατό, θα φροντίσουμε ώστε με ίδιους πόρους να συνεχίσουν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους.
Δεν θα ήθελα επ’ ουδενί να θεωρηθεί ψηφοθηρική αυτή η θέση, απλά πιστεύω ότι τα σχολικά συγκροτήματα έχουν ανάγκη φύλαξης και φροντίδας και οι προσφέροντες αυτές τις υπηρεσίες έχουν το αναφαίρετο δικαίωμα στην εργασία”.