Κατηγορίες
ανακοινώσεις απεργίες φαρμακεία Χωρίς κατηγορία

Δημιουργία καρτέλ και μονοπωλίων καταγγέλλουν οι φαρμακοποιοί

farmaciasciopero2Βαθαίνει καθώς φαίνεται το χάσμα μεταξύ του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (τα μέλη του οποίου απεργούν από την Τετάρτη 26 Μαρτίου) και της Κυβέρνησης. Οι φαρμακοποιοί καταγγέλλουν ότι με το πολυνομοσχέδιο δημιουργούνται καρτέλ και μονοπώλια ενώ προαναγγέλλουν και την προσφυγή τους στην Ελληνική αλλά και στην Ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη.
Σε επείγουσα ανακοίνωση του Συλλόγου που εκδόθηκε σήμερα και απευθύνεται στους κατά τόπους Φαρμακευτικούς Συλλόγους της χώρας αναφέρονται τα ακόλουθα:
Αγαπητοί Συνάδελφοι,
Μετά την κατάθεση του νομοσχεδίου στη Βουλή που περιλαμβάνει τα άρθρα που καταστρέφουν ολοσχερώς τα φαρμακεία μας και την φαρμακευτική περίθαλψη όπως σας είχαμε ενημερώσει σας καλούμε όλους σε συγκέντρωση στην Αθήνα την Κυριακή, ημέρα ψήφισης των άρθρων με κάθε πρόσφορο μέσο.
Σας καλούμε να οργανώσετε εγκαίρως την κάθοδο των ΔΣ και των μελών σας στην Αθήνα έξω από την Βουλή κατά την διάρκεια της συζήτησης και της ψηφοφορίας του πολυνομοσχεδίου στην Ολομέλεια στις 18.00μ.μ.
Η μαζικότητα και η εκδήλωση της αγωνιστικότητας σας θα δείξει την αλήθεια της διάλυσης της φαρμακευτικής περίθαλψης όπως αυτή βολεύει τα συγκεκριμένα συμφέροντα που προσπαθούν να ευνοήσουν .
Ο αγώνας μας είναι πια για την ίδια μας την επαγγελματική υπόσταση.