Κατηγορίες
Αλεξάνδρεια ανακοινώσεις υγεία Χωρίς κατηγορία

Αλεξάνδρεια: Δωρεάν Ιατρικές Εξετάσεις σε Δημότες με το Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής της Vodafone

tileiatrikiΟ Δήμος μας συμμετέχει στο Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής της Vodafone, το οποίο υλοποιείται σε συνεργασία με το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, με στόχο την πρόληψη και την προαγωγή της υγείας στον τόπο μας. Το Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής καλύπτει τους ασθενείς με χρόνιες παθήσεις, αλλά και όλους όσους επιθυμούν να ελέγξουν άμεσα και εύκολα την κατάσταση της υγείας τους.

Οι εξετάσεις που θα πραγματοποιηθούν δωρεάν από τη νοσηλεύτρια του «Κέντρου Στήριξης Ρομά κι Ευπαθών Ομάδων» της Κοινωφελή Επιχείρησης του Δήμου Αλεξάνδρειας (Κ.Ε.Δ.Α.), στο πλαίσιο του Προγράμματος Τηλεϊατρικής, περιλαμβάνουν ηλεκτροκαρδιογραφήματα, έλεγχο της αναπνευστικής λειτουργίας για την πιθανότητα άσθματος, μέτρηση των επιπέδων γλυκόζης, μέτρηση πίεσης, καθώς και μέτρηση του κορεσμού του αίματος σε οξυγόνο.

Οι εξετάσεις αυτές αποστέλλονται αυτόματα στους ειδικευμένους Ιατρούς του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, οι οποίοι ελέγχουν τις εξετάσεις του ασθενή και αποστέλλουν τη συμβουλευτική τους γνωμάτευση με τον ίδιο αυτόματο τρόπο.

Το συντονισμό για την υλοποίηση του Προγράμματος Τηλεϊατρικής από πλευράς Δήμου έχει ο αρμόδιος σε θέματα υγείας και κοινωνικής πολιτικής, Αντιδήμαρχος κος Βασιλόπουλος Δημήτριος. Την ιατρική παρακολούθηση του προγράμματος έχουν οι γιατροί του Κέντρου Υγείας Αλεξάνδρειας κος Ρούσος Κωνσταντίνος, Ειδικός Παθολόγος και η κα Τζιάρα Ελένη, Γενικός Ιατρός.

Το Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής της Vodafone, τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου και συμμετέχουν επιπλέον σε αυτό το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής της Υγείας και η εταιρεία Vidavo.
Για περισσότερες πληροφορίες για το Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής της Vodafone μπορείτε να τηλεφωνήσετε στο 23330-53045/53072.

Οι εξετάσεις θα γίνονται στο «Κέντρο Στήριξης Ρομά κι Ευπαθών ομάδων» που βρίσκεται στη Πλατεία Παπαντωνίου, Αλεξάνδρεια από τη Τρίτη 1 /4 έως την Τετάρτη 9/4 και ώρες από 09.00πμ έως 13:00. (τηλ. Επικοινωνίας 2333023114).
Οι υπηρεσίες παρέχονται στους Δημότες του Δήμου Αλεξάνδρειας δωρεάν.