Κατηγορίες
επικαιρότητα Ημαθία Πλατύ τοπικά νέα Χωρίς κατηγορία

Kαταδικάστηκαν με 2χρονη φυλάκιση και πρόστιμο οι ιδιοκτήτες της ΒΙΟΛΙΠΑΣΜΑΤΑ στο Πλατύ

vlp1Με δυο χρόνια φυλάκιση και είκοσι χιλιάδες ευρώ πρόστιμο καταδικάστηκαν σήμερα το πρωί οι δυο κατηγορούμενοι, πρώην μέτοχος και νυν ιδιοκτήτης της εταιρίας που εδρεύει στο Πλατύ και έχει την επωνυμία ΒΙΟΛΙΠΑΣΜΑΤΑ.
Οι δυο κατηγορούμενοι δικάστηκαν το πρωί της Τρίτης στο τριμελές πλημμελειοδικείο της Βέροιας μετά από μήνυση που υπέβαλλαν κάτοικοι του Πλατέος που κατέθεσαν σήμερα στην διαδικασία και εξιστόρησαν τα βιώματά τους. Υποστήριξαν ότι η μυρουδιά που εκλύεται κατά καιρούς από την επεξεργασία είναι αφόρητη.
Από την πλευρά τους οι ιδιοκτήτες της εταιρίας υποστήριξαν ότι λειτουργούν στη βάση των νόμων και των κανονισμών αλλά δεν έπεισαν την έδρα που επέβαλλε την ως άνω ποινή που επιβλήθηκε με τριετή αναστολή και βέβαια έδωσε δικαίωμα έφεσης στους καταδικασθέντες.
Να σημειωθεί ότι στην δίκη έδωσαν μαζικό παρών πάνω από είκοσι πολίτες του Πλατέος ως συμπαράσταση στους μηνυτές και κατήγοροι των ιδιοκτητών του εργοστασίου.
Επίσης πρέπει να τονίσουμε ότι η ιδιοκτησία έχει προσφύγει στο ΣτΕ για μια διοικητική ποινή που της είχε επιβληθεί από την Περιφέρεια.

Πηγή: “Χρονικά”