Κατηγορίες
κοινωνία Χωρίς κατηγορία

Τέλη – και όχι μόνο αυτά – που θα αποτιμώνται με τη βοήθεια GPS;

aytoksyskxartΑκούστε τώρα το ωραίο: υπάρχει λέει η σκέψη, σε όχι πολύ καιρό από σήμερα, ο υπολογισμός των τελών κυκλοφορίας να “περάσει” σε άλλο στάδιο, ηλεκτρονικής φύσης, με την τοποθέτηση ενός GPS σε κάθε αυτοκίνητο, ώστε τα τέλη να …υπολογίζονται επακριβώς!!!

Το σενάριο θέλει την ύπαρξη μιας συσκευής εντοπισμού σε κάθε όχημα η οποία θα “γράφει” τα χιλιόμετρα που κάθε όχημα διανύει καθημερινά. Με βάση τα χιλιόμετρα αυτά θα γίνεται στον κάθε ιδιοκτήτη οχήματος η χρέωση (π.χ. αν χρεώνουν 2 σέντ για κάθε διανυόμενο χιλιόμετρο, με 15.000 χλμ το χρόνο ο ιδιοκτήτης θα πληρώνει 300 ευρώ για τέλη κυκλοφορίας).

Λες και δεν είναι πιο εύκολο – αν θέλουν να κάνουν ΔΙΚΑΙΗ δουλειά – να περαστεί μέσα στην τιμή της βενζίνης (αφού αφαιρεθούν οι παράλογοι φόροι που σήμερα την ακολουθούν) ένα ΠΟΣΟΣΤΟ επί της τιμής της, δίκην τελών κυκλοφορίας. Δηλαδή, με απλά λόγια “τόσα καις, άρα κάνεις τόσα περίπου χιλιόμετρα”.

Είπαμε: το μεγάλο “κάδρο” δείχνει άλλα πράγματα, αν το σκεφτείς καλά-καλά. Σκοπός είναι η απαξίωση των πάντων, η πρόκληση αγανάκτησης – που θα επιτρέψει την παραχώρηση βασικών υπηρεσιών σε ιδιώτες που θα μαζέψουν όλο το χαρτί, αλλά και η παρακολούθηση και της παραμικρής κίνησης οποιουδήποτε ανθρώπου (ώστε αυτός να είναι ακίνδυνος και πάντοτε υπό έλεγχο). Ο πλήρης έλεγχος δηλαδή. Μην πεί κανείς ότι πρόκειται περί σεναρίων επιστημονικής φαντασίας.

Όσο για τη συσκευή, είναι γνωστό τοις πάσοι ότι η συσκευή δεν καταγράφει μόνο τα χιλιόμετρα αλλά τα πάντα…!!!!