Κατηγορίες
Οικονομία Χωρίς κατηγορία

Τέλης κυκλοφορίας και για πουλημένα ή προς απόσυρση οχήματα;;

telikyklΚαταβάλλονται τέλη κυκλοφορίας και για τα οχήματα που αποσύρονται ή που πωλούνται σε ξένες χώρες; Για οχήματα δηλαδή που έχουν καταθέσει πινακίδες και που ΔΕΝ κινούνται στους ελληνικούς δρόμους;

Άντε να δούμε τι άλλο θα ακουστεί, μέρες που είναι. Ο χαμός γίνεται γιατί όσοι ιδιοκτήτες ή έμποροι ΙΧ έχουν πουλήσει τα οχήματά τους στο εξωτερικό και έχουν κατατεθειμένες τις πινακίδες κυκλοφορίας τους καλούνται να καταβάλουν τα Τέλη Κυκλοφορίας για να μπορέσουν να πραγματοποιήσουν την οριστική διαγραφή λόγω εξαγωγής. Επίσης, ιδιοκτήτης κάποιου ΙΧ έχει καταθέσει τις πινακίδες κυκλοφορίας και επιθυμεί απλά να το μεταφέρει σε κάποιο κέντρο ανακύκλωσης για οριστική διαγραφή τότε επίσης θα πρέπει να καταβάλει τα Τέλη Κυκλοφορίας. Φυσικά, αν κάποιος που έχει καταθέσει τις πινακίδες κυκλοφορίας του επιθυμεί να το αποσύρει ώστε να αποκτήσει κάποιο καινούριο μοντέλο καταβάλλοντας χαμηλότερο Τέλος Ταξινόμησης μπορεί να το κάνει χωρίς να καταβάλει τα Τέλη Κυκλοφορίας.

Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι πως αν κάποιος έχει καταθέσει πινακίδες κυκλοφορίας για να το εξάγει ή να το καταστρέψει (οριστική διαγραφή) θα πρέπει να καταβάλει τα Τέλη Κυκλοφορίας.