Κατηγορίες
Γεωργία - κτηνοτροφία - αγροτικά θέματα Ελλάδα τοπικά νέα Χωρίς κατηγορία

Συνάντηση αγροτών σήμερα στις 6 στο Μακροχώρι

4
εικόνα αρχείου, από την κινητοποίηση στην Εγνατία Οδό (από τον “Πληροφοριοδότη”)

Στο παλιό δημαρχείο Απ.Παύλου στο Μακροχώρι είναι προγραμματισμένη να γίνει σήμερα στις 6 το απόγευμα γενική συνέλευση των αγροτικών συλλόγων της Ημαθίας. Στη συνέλευση αναμένεται να γίνει ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις, μετά τις διευκρινίσεις που έδωσε η κυβέρνηση και θα παρθούν αποφάσεις για τις επόμενες κινήσεις του αγροτικού κινήματος.

Στο μεταξύ, μετά από συνάντηση των συλλόγων και των μπλόκων η «Πρωτοβουλία Αγροτών» Κεντροδυτικής Μακεδονίας αναφέρει τα παρακάτω:

“Συνεχίζει απαρέγκλιτα τις κινητοποιήσεις και την διεκδίκηση όσων έχει θέσει σαν πλαίσιο αιτημάτων. Θεωρώντας ότι η διαδικασία των μπλόκων έχει κλείσει τον κύκλο της, συνεχίζουμε μαχητικά με άλλες μορφές δράσης, ενημερώνοντας παράλληλα τον αγροτικό κόσμο απολογιστικά και περαιτέρω προγραμματικά για την τρέχουσα κατάσταση αλλά και τις επόμενες κινήσεις της «πρωτοβουλίας» .

Αναλαμβάνουμε μια σειρά από συναντήσεις σε κοινοβουλευτικό επίπεδο για την προώθηση και τελική δικαίωση των αιτημάτων των αγροτών. Σε κάθε περίπτωση καλούμε την κυβέρνηση και τα κόμματα να αναλάβουν και αυτοί τις ευθύνες τους απέναντι στον αγροτικό κόσμο, να μελετήσουν με προσοχή το πλαίσιο που η «πρωτοβουλία» έχει θέσει υπ’ όψιν τους, και με όλες τις δυνατές καταστατικά κοινοβουλευτικές ενέργειες να προωθήσουν την λύση που οι αγρότες απαιτούν εν όψει και του μίνι φορολογικού.

Σε διαφορετική περίπτωση κάνουμε ξεκάθαρο, ότι οι αγρότες θα συνεχίσουμε να παλεύουμε μέχρι την τελική δικαίωση, έχοντας όλους αυτούς που με πράξεις ή παραλείψεις μας οδηγούν στον αφανισμό, για πάντα ΑΠΕΝΑΝΤΙ”.